Buna ziua! Am in proprietate un apartament si o casa, in apartament am locuit pana sa-mi cumpar casa si detin un loc de parcare in fata blocului, in baza unei autorizatii de la primarie. Mutandu-ma la casa, mi-am schimbat si domiciliul pe adresa respectiva, iar in urma cu cateva zile am primit de la primarie o instiintare cu privire la niste nereguli referitoare la autorizatia de parcare. Este vorba de faptul ca nu mai am domiciliul pe apartament si ca locul de parcare l-a cerut un alt vecin si ca s-a dat. Mi se pare inadmisibil asa ceva, din moment ce folosesc acel loc de parcare si l-am platit, iar de la serviciul parcari imi spune ca trebuie sa am domiciliul pe apartament ca sa am loc de parcare acolo. Am incercat sa trimit o ruda care locuieste in acel apartament si are domiciliul pe acel apartament, casa preia locul de parcare pe numele sau si i s-a spus ca nu se poate pentru ca este facuta cerere pe acel loc.
Cum se poate asa ceva, ca cei de la serviciul parcari sa ofere un loc de parcare platit, catre un alt cetatean? Ce pot face in situatia aceasta, pentru a pastra locul de parcare?
Pentru concesionarea de spatii de parcare sunt necesare concomitent ca solicitantul sa fie proprietar de vehicul si sa detina domiciliul stabil la adresa unde se se solicita loc parcare
In situatia in care dv nu mai detineti domiciliul stabil la acea adresa ,este temeinica si legala decizia primariei de a concesiona acel loc de parcare unui proprietar din imobil
Dv v-ar conveni sa ridice pretentii pentru acel loc de parcare alt vecin care a locuit in imobil in urma cu 10 ani ?
In situatia in care cunoasteati ca urmeaza sa schimbati domiciliul,pentru a pastra locul de parcare era necesar sa solicitati serviciului din primarie preluarea si modificarea in evidente pe numele rudei dv
Multumesc frumos! Ideea era ca locul de parcare este platit pana la sfarsitul anului, aici nu mi se pare normal. ok, sa-l dea altui cetatean, dar la finalul anului.
In momentul in care ati incheiat contractul de concesiune,inspectorii serviciului probabil ca v-au precizat ca obligatiile financiare legate de locul de parcare se achita integral in primul trimestru si ca titularul contractului de concesiune are dreptul sa anunute interesul pentru renuntare contract concesiune si loc de parcare pana la data de 31.01
Este interesul pecuniar al autoritatii publice locale sa reloce locul de parcare,in conditiile in care la verificari se confirma ca titularul contractului de concesiune nu mai detine calitatea de proprietar la acea adresa
Daca dv anunutati la serviciul specializat interesul pentru pastrarea locului de parcare si realizati demersul de modificare pe numele rudei dv,autoritatea opera in evidente modificarea ,dar deoarece dv nu ati anunutat interesul de pastrare loc parcare in favoarea rudei mutate in locul dv,vecinul dv a profitat si a avut castig de cauza
Reziliere parcare
eliaroman
Buna ziua,
Am achizitionat un apartament in 20.12.2016. Proprietarul are parcarea platita pana in decembrie 2016. Acum cand am fost la ADP sa preluam locul ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare
Andreic22
Buna seara,
Urmeaza sa cumpar un apartament unde actualul proprietar detine loc de parcare platit pe tot anul 2019.
Cum se face trecerea locului de parcare ... (vezi toată discuția)