avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere parcare

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament in 20.12.2016. Proprietarul are parcarea platita pana in decembrie 2016. Acum cand am fost la ADP sa preluam locul de parcare, ni s-a zis ca s-z reziliat contractul din iunie, pentru ca proprietarul si-a schimbat domiciliul si un vecin a venit sa sesize acest lucru. Se poate rezilia contractul chiar daca el este platit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:09, 27 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ati incheiat actele de cumparare vanzatorul v-a informat ca are si un loc de parcare concesionat de la primarie? Numai dupa vanzarea apartamentului primaria ar fi fost indreptatita sa rezilieze contractul de concesiune. Un proprietar poate avea un apartament in care nu locuieste permanent si un loc de parcare inchiriat. Este problema lui ca plateste impozit fara sa il foloseasca.
Aveti in vedere ca nu ati cumparat si locul de parcare si mai mult ca sigur vecinul vigilent care a sesizat primaria a preluat locul de parcare al fostului proprietar.
Da, proprietarul ne-a si dat actele de parcare pe care le avea si noi astazi am fost sa facem cerere de preluare si asa am aflat ca fusese reziliat...
Ce putem face?
Actele de identitate si talonul masinii au fost schimbate pe noua adresa?
Il puteti implica pe fostul proprietar in clarificarea situatiei, daca va dori sa se implice. Cu toate ca nu poate decat sa isi recupere banii pentru perioada scursa de la reziliere pana la data la care expira valabilitatea autorizatiei.
Nu ati aflat si daca locul a fost redistribuit?
Faceti cerere pentru un alt loc de parcare, daca exista.
Este problema delicata care ramane de solutionat la mica intelegere cu reprezentantii primariei
Daca dv nu ati informat serviciul competent despre schimbare titular contract de concesiune,avand in vedere penuria de locuri de parcare logic ca vecinul interesat s-a adresat serviciului,a comunicat ca titularul contractului de concesiune s-a mutat din bloc,respectiv locul este liber
Primaria cu interesul legitim de acumulare fonduri la buget a relocat locul de parcare cu percepere taxa noua
Exista conditii si norme speciale pentru solicitat si recuperat c/v taxa parcare
Este necesar sa se respecte termenul de comunicare renunutare la contract concesioune loc de parcare
Atat timp cat vanzatorul dv titularul contractului de concesiune spatiu parcare auto nu a informat despre interesul de renunutare la contract si loc parcare cu preluare automata de catre dv,primaria nu este in culpa si nici obligata sa restituie eventuale sume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare julyet julyet Buna ziua, am cumparat un apartament cu loc de parcare.Nu m-am mutat si nu am schimbat actele intrucat stau momentan la alt domiciliu.Intre timp, locul de ... (vezi toată discuția)
Parcare platita, autorizatie retrasa Eduardedd Eduardedd Buna ziua! Am in proprietate un apartament si o casa, in apartament am locuit pana sa-mi cumpar casa si detin un loc de parcare in fata blocului, in baza unei ... (vezi toată discuția)
Preluare loc parcare? dupa cumparare imobil blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament in sectorul 4 iar propietarul actual detine loc de parcare platit la Primaria Sectorului 4. Se poate prelua ... (vezi toată discuția)