avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Vin cu urmatoarea problema : apartament pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Vin cu urmatoarea problema : apartament pe numele ...

Buna seara! Vin cu urmatoarea problema : apartament pe numele tatalui, loc de parcare pe numele tatalui cu contract comodat intre tata si fiu - masina ingistrata pe locul de parcare fiind cea a fiului. Tatal cedeaza apartamentul fiului, prin contract de donatie si isi schimba domiciliul.
Se primeste instiintare de la parcari pentru verificare acte in vederea actualizarii bazei de date. Fiul merge cu actele si i se spune ca data fiind situatia , va pierde locul de parcare ( platit), sunt alte persoane in asteptare pentru loc de parcare
Exista vreo modalitate de a pastra locul de parcare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:40, 29 Septembrie 2023
Asta in Bucuresti ce sector?
Daca acum ca sunteti proprietar si masina e dv si locul e al tatalui de ce nu vor sa treaca locul catre dv, mergeti iar si spuneti ca ati anulat contractul de donatie.
Pentru pastrare loc parcare era necesar ca titularul contractului de concesiune loc paracre=tatal anterior tranzactionarii dreptului de proprietate apartament sa fi informat si solicitat personal la servociul din primarie alocarea locului de parcare in favoarea fiului
Cei interesati de loc de parcare cunoscand lipsa locurilor de patrcare si situatia de fapt ca locul apartine unei persoane care nu mai locuieste in imobil si nu mai intruneste conditiile de alocare loc de parcare,logic ca au solicitat relocarea locului de parcare care era utilizat de persoana care nu detinea documente legale
Trebuie citit cu atentie regulamentul de atribuire a locurilor de parcare , aprobat prin HCL . De exemplu , in municipiul nostru , parcarile nu au contract de concesiune , ci de inchiriere cu abonament , si are prevederi foarte exacte , inclusiv o ordine de prioritate ( in primul rand , in ordinea cererilor ) . Acesta nu poate fi cedat nimanui din vointa celui care are contract . Daca persoana respectiva nu mai indeplineste vreuna din conditiile de acordare , contractul este reziliat unilateral de Primarie si poate fi atribuit altui doritor , “ in conditiile prezentului regulament “ . Daca tatal - titularul contractului - are alt domiciliu , foarte probabil asta a fost cauza rezilierii . Cred ca , daca ar fi ramas cu resedinta in acel apartament ( si-ar fi facut mutatie la acea adresa ) nu ar mai fi fost o problema , putea ramane cu abonamentul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare platita, autorizatie retrasa Eduardedd Eduardedd Buna ziua! Am in proprietate un apartament si o casa, in apartament am locuit pana sa-mi cumpar casa si detin un loc de parcare in fata blocului, in baza unei ... (vezi toată discuția)
Atribuire loc de parcare lauraoradea lauraoradea buna ziua! locuiesc in Oradea si in zona de domiciliu avem posibilitatea sa avem parcare de domiciliu. Trebuie achitata o taxa stabilita de consiliul local in ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare, conditii de obtinere popaadina popaadina Buna seara, Am si eu rugamintea de a ma ajuta cu o informatie:pot obtine loc de parcare daca nu am domiciliul pe adresa respectiva dar sunt titularul ... (vezi toată discuția)