avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Loc de parcare, conditii de obtinere
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Loc de parcare, conditii de obtinere

Buna seara,
Am si eu rugamintea de a ma ajuta cu o informatie:pot obtine loc de parcare daca nu am domiciliul pe adresa respectiva dar sunt titularul apartamentului si locuiesc acolo de 7 ani?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:29, 28 Februarie 2017
Buna seara!
In conditiile in care inchirierea locurilor de parcare se face prin intermediul unui compartiment al Primariei, conditiile de acordare sunt stabilite printr-o HCL, nu prin legislatie la nivel national. Prin urmare, este foarte posibil sa fie reguli diferite in functie de localitatea in care va aflati.
Cel mai bine va faceti un drum/ dati un telefon serviciului din primarie si aflati conditiile locale.
In principiu, daca sunteti proprietarul unui apartament in zona in care solicitati loc de parcare, nu cred ca trebuie sa aveti si domiciliul musai acolo. In definitiv, o persoana poate avea un singur domiciliu si 5 apartamente, nefiind obligat sa locuiasca la adresa de domiciliu.

Numai de bine!
N.M.
Primariile prin HCLM dispun alocarea locurilor de parcare cu prioritate solicitantilor care fac dovada ca detin proprietate la adresa unde se solicita concesionre spatiu parcare si ca sunt proprietarii vehiculelor
Avand in vedere lipsa acuta a locurilor de parcare ,se incheie cu prioritate contracte de concesiune pentru solicitantii care intrunesc toate conditiile si ulterior pentru persoane juridice si alte cazuri
De regula, primariile nu inchiriaza/ concesioneaza locuri fixe de parcare ci emit abonament/ ecuson pentru un loc de parcare intr-o zona delimitata, in apropierea domiciliului. Parcarea efectiva se poate face pe un loc din zona de parcare indicata in abonament/ ecuson.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea din spatele blocului Locatarul de la bloc Locatarul de la bloc am parcat masina din anul 2000, anul acesta primaria a trasat locuri de parcare , vecinul de la cealalta scara are 2 masini, si acum parcheaza si pe locul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! vin cu urmatoarea problema : apartament pe numele ... Maddy2525 Maddy2525 Buna seara! Vin cu urmatoarea problema : apartament pe numele tatalui, loc de parcare pe numele tatalui cu contract comodat intre tata si fiu - masina ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare Coco1807 Coco1807 Buna, Daca un vecin are un loc de parcare platit de cativa ani si eu doresc sa licitez pe locul respectiv, atunci cand contractul ii expire( cred dupa 1 an ... (vezi toată discuția)