avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - trebuie sa dau procent din toate veniturile , ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - trebuie sa dau procent din toate veniturile , fiicei mele?

Am divortat si s-a hotarat sa dau 1/4 din venituri fiicei mele, pana la 18 ani.
Vreau sa stiu daca parintii mei , trec 2 apartamente pe numele meu, pe care le voi da spre inchiriere, trebuie sa dau 1/4 din aceste venituri fiicei mele?
Le-as da cu drag fetei, nu fostei sotiicare numai asta asteapta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 14:03, 18 Aprilie 2011
nu sunteti obligat.
Art. 94. - Întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti.
Instanta judecãtoreascã va putea mãri sau micsora obligatia de întretinere sau hotãrî încetarea ei, dupã cum se schimbã mijloacele celui care dã întretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Când întretinerea este datoratã de pãrinte sau de cel care înfiazã, ea se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii.

Totusi fiind vorba de copilul dv. puteti face un depozit pe numele lui ......:">
Acum nu sunteti obligat, dar dupa ce fosta sotie va afla, va putea, dupa un termen de 6 luni sa solicite majorarea pensiei, avand in vedere ca veniturile dvs. au crescut. Va justifica solicitarea prin nevoile crescute ale fiicei.
AURORA CIOROBEA a scris:

Acum nu sunteti obligat, dar dupa ce fosta sotie va afla, va putea, dupa un termen de 6 luni sa solicite majorarea pensiei, avand in vedere ca veniturile dvs. au crescut. Va justifica solicitarea prin nevoile crescute ale fiicei.

:O Fals. Mai sus br_nicku a aratat de ce citand din Codul familiei iar partea unde este stabilit la care venituri se calculeaza intretinerea este ingrosata. Intretinerea se calculeaza raportat la veniturile din munca, nu la veniturile din mosteniri, castiguri la loterie, cadouri de la amante, ori altceva.
trebuie incercat sa tineti secret numai dvs si parintii ca sa nu se ridice cu pretentii...desi daca nu gandim deja v-au perceput 25% din venitul din munca, mai mult nu ar trebui sa creasca, dar cine stie...ea poate sa sustina ca totusi dvs aveti si alte venituri,
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat
Depozit are pe numele ei, bineinteles. Dar nu vreau sa-i dau fostei sotii din alte venituri ale mele, ca oricum ii cheltuie ea nu fiica mea.
Oricum ii dau din contractul de munca.
Pana la urma eu asta vroiam sa aflu...numai din castigurile din contracte de munca. Deci chiria la aceste apartamente nu este luata in considerare.

Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere dintre parinti si copil in reglementarea codului familiei si a noului cod civil ContSters114133 ContSters114133 buna ziua.as vrea sa aflu parerea dvs.in legatura cu urmatoarea situatie:\"in baza art.42 al.3,art.86,art.94 si art.107 c.fam,instanta va obliga paratul sa ... (vezi toată discuția)
Articolele in baza carora se stabileste pensia de intretinere minor. ContSters114133 ContSters114133 exista si alte articole in afara de art.42 al.3,art.86,art.94 si art.107 codul familiei ,in baza carora se poate stabili pensia de intretinere minor? (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere cris_deo cris_deo buna seara. am de platit o pensie de intretinere lunar de 300 ron din venitul meu de aprox. 900 ron pe luna pt doi copii ai mei din prima casatorie care i-au ... (vezi toată discuția)