avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare

Buna ziua as dori sa aflu la cat timp de la savarsirea unei fapte de inselaciune se poate depune plangere in instanta.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 11:41, 18 Aprilie 2011
la 60 de zile de la cunoasterea persoanei care a comis infractiunea se depune o plingere la politie sau parchetul competent
dar daca de atunci au trecut 10 luni(120zile),se mai poate depune plangerea?
pt inselaciune puteti depune oricand plangerea, nu se supune termenului de 2 luni
Puteti sa depuneti plangerea , inselaciunea nu face parte din categoria infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale are loc la plangerea prealabila (pentru care sunt necesare cele 2 luni de la cunoasterea faptuitorului).
imi pare rau am gresit aproximativ 300 zile

Alte discuții în legătură

Prealabila picika picika ce este plangerea prealabila? (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere lilicrin lilicrin Buna ziua, as vrea sa stiu care este termenul legal in care se poate introduce o plangere pentru frauda, ce se intampla daca am depasit termenul si care sunt ... (vezi toată discuția)
Articol 180 cod penal allly1013 allly1013 Fiul meu a fost victima violentei unui coleg la scoala.Are certificat medico-legal.Politia a anchetat cazul confirmind plingerea mea si l-a gasit vinovat pe ... (vezi toată discuția)