avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune instanta

Tatal meu inaintea decesului adepus o suma de bani bepozit bancar pe numele lui imputernicit fiind fiul meu in varsta de 17 ani .La o luna dupa depunerea respectiva tata a decedat in urma unei bataia a unui hot.
Tatal meu a pus suma respectiva urmand ca peste 2 luni sa o treaca pe numele nepotului. In spital si inainte de a se intampla tragedia ne-am inteles sa transfere banii in contul fiului meu ,ceea ce am facut pt. siguranta .
Mentionez ca am o sora care nu s-a ingrijit de tata si nici la spital nu a fost,dar deja umbla la notar, banci...(nu a trecut 10 zile de cand l-am inmormantat !!)
Care e situatia juridica a banilor?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Lung Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lung Elena , utilizator 12:11, 18 Aprilie 2011
daca succesiunea dupa defunct se poate face cu buna intelegere, aceasta se poate incheia la notar, daca nu, cel care contesta "imparteala" va deschide o actiune in justitie si acolo se vor clarifica lucrurile.
va dorim succes
Daca spuneti ca banii au fost transferati pe contul fiului d-voastra inainte de decesul tatalui, atunci banii sunt ai fiului. Sora d-voastra daca "umbla" pe la banci, umbla in mod normal degeaba, pentru ca momentan, legal, nimeni nu ar trebui sa-i dea nici o informatie. Si daca i-ar da, contul este gol, inteleg, pentru ca banii au fost transferati in contul fiului cat tatal d-voastra era inca in viata.
Unii spun ca ar putea ataca in justitie fiindca era la ATI si la 30 ore dupa transferul banilor a decedat,ca iar incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, Acum 11 ani, cand a decedat tatal meu, acesta avea bani la CEC. Eu si sora mea suntem mostenitoarele lui. Intrebarile mele sunt: 1. Acest cec ... (vezi toată discuția)
Mostenire VOVA6 VOVA6 Sunt singurul mostenitor si am un copil . Traieste numai mama .Doresc ca dupa decesul acestea sa treaca totul pe numele copilului me. Ce ne sfatuiti ? Sa ... (vezi toată discuția)
Demonstrarea provenientei banilor din sulta apartament inti inti Sotul mea a decedat cu 4 luni in urma. Noi ne-am(re)casatorit in 2000, fiecare avand in copil major(sotul un baiat casatorit) eu o fata necasatorita, eu un ... (vezi toată discuția)