avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua ,

Am si eu o intrebare . Acum cateva zile m-a oprit un echipaj , am dat testul etilotest si 0.72 Alcool pur in aerul expirat . Intrebarea mea este care ar fi solutiile pentru a obtine numai o amenda penala , fara sa se consemneze la cazier . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Xpertul , utilizator 14:59, 21 Aprilie 2011
nu sunt solutii pt a scapa de cazier "patat".
putin probabil sa scapati cu o amenda penala, chiar si asa, tot s-ar trece in cazier
Am inteles ca dupa un an pot sa imi "curat " cazierul , nu mai stiu exact cum se numeste procedura . Imi puteti da mai multe detalii ?
in momentul asta , cazierul ar trebui sa fie ultima dvs problema.
asteptati sa vedeti cat alcool va iese in sange, angajati avocat, va urma un proces, veti fi condamnat (posibil cu suspendare), veti avea si un termen de incercare.
permisul va fi anulat (puteti sustine examen pt obtinerea unui nou permis la un an de la data hotararii definitive de condamnare)
reabilitarea intervine de drept dupa expirarea termenului de incercare
Ganditi-va ca 0,72 la etilotest insemna in jur de dublu la proba biologica, deci ati condus in stare de ebrietate. Dupa hotararea definitiva si executarea pedepsei, probabil cu suspendare, o sa primiti o perioada de incercare si la un an de la incheierea acesteia puteti depune actele pt un nou permis.
Este vorba despre termenul de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare(daca aceasta va fi cu suspendarea executarii),nu de 1 an de la incheierea perioadei de incercare.

Alte discuții în legătură

Alcool 0.72 la mie in aerul expirat - lasciate ogni speranza? lilocek lilocek Buna ziua! Sotul meu a fost depistat in noaptea de 1/2 decembrie 2011 de o panda a politiei cu un far nefunctional, in oras, pe o strada linistita, la ora 0,10 ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta bauturilor alcoolice Mihai Ioan Mihai Ioan In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
La ce sa ma astept...? sorynel_80 sorynel_80 Buna tuturor si am o nelamurire care nu ma lasa sa mai dorm noptile...in 2008 am avut un accident rutier cu daune materiale de care m-am achitat si parasirea ... (vezi toată discuția)