Am si eu o intrebare . Acum cateva zile m-a oprit un echipaj , am dat testul etilotest si 0.72 Alcool pur in aerul expirat . Intrebarea mea este care ar fi solutiile pentru a obtine numai o amenda penala , fara sa se consemneze la cazier . Multumesc !
in momentul asta , cazierul ar trebui sa fie ultima dvs problema.
asteptati sa vedeti cat alcool va iese in sange, angajati avocat, va urma un proces, veti fi condamnat (posibil cu suspendare), veti avea si un termen de incercare.
permisul va fi anulat (puteti sustine examen pt obtinerea unui nou permis la un an de la data hotararii definitive de condamnare)
reabilitarea intervine de drept dupa expirarea termenului de incercare
Ganditi-va ca 0,72 la etilotest insemna in jur de dublu la proba biologica, deci ati condus in stare de ebrietate. Dupa hotararea definitiva si executarea pedepsei, probabil cu suspendare, o sa primiti o perioada de incercare si la un an de la incheierea acesteia puteti depune actele pt un nou permis.
Este vorba despre termenul de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare(daca aceasta va fi cu suspendarea executarii),nu de 1 an de la incheierea perioadei de incercare.