avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 0.72 la mie in aerul expirat - lasciate ogni ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 0.72 la mie in aerul expirat - lasciate ogni speranza?

Buna ziua! Sotul meu a fost depistat in noaptea de 1/2 decembrie 2011 de o panda a politiei cu un far nefunctional, in oras, pe o strada linistita, la ora 0,10 noaptea, fara incidente. La etilotest a " suflat " 0.72 la mie alcool in aerul expirat. A fost dus la spitalul jud. ( unde i s - a luat sange), apoi la politia municipala, pt. declaratii, apoi, dupa 1 ora, iar la spital, unde i s - a mai luat o proba de sange, in jur de ora 2,00.
I s - a eliberat adeverinta cu ora 2,12, pe care scrie doar 0,72 la mie in aerul expirat. La ora aceea SIGUR nu mai avea atata in aerul expirat ( trecusera 2 ore)! Dovada e FARA drept de condus. Scrie ca se deschide dosar de urmarire penala in baza OUG 195/2002. Care, intr - adevar, se referea la alcoolul in aerul expirat. Dar oare ea nu a fost inlocuita intre timp de OUG 195/2006, unde ar trebui sa se foloseasca datele de la analizele de sange si ORA CORECTA?
Sotul este sofer profesionist de 35 de ani, ca istoric are o tamponare usoara acum 7 ani 1/2, cu amenda si suspendarea permisului 3 luni. Si ceva radare, de - a lungul timpului, pt. depasire de viteza.
Am citit cu atentie topic - urile. Un sfat ar fi, totusi, de aur! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
lilocek, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilocek , utilizator 10:03, 19 Decembrie 2011
Stati linistita, rezultatele probelor la sange sunt cele care fac diferenta intre contraventie si infractiune, aceste valori conteaza, asteptati intai aceste rezultate, apoi puteti cere si o recalculare.
De regula, valorile din sange sunt duble fata de cea din aer expirat. Putin probabil sa nu ajunga in instanta si sa nu fie condamnat ( cu suspendare de cele mai multe ori) angajati un avocat. Mai rau e ca permisul va fi anulat daca se va ajunge la o condamnare
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Multumesc sincer!
Suntem pregatiti " sufleteste" pt. procesul penal si anularea dupa pronuntarea sentintei, iar pentru angajarea avocatului ne pregatim mai mult decat sufleteste - e clar ca e indispensabila!
Doar ca am inteles ca eliberarea analizelor poate dura si 1 an si 7 luni, procesul, ca atare - conform traditiei romanesti, inca vreun an - doi, dupa ramanerea definitiva 1 an anulare...se apropie de 5 ani, in total. Sotul e sofer profesionist. Somaj, pensie anticipata, ce sa avem in vedere?
Multumesc inca o data
Nu cred sa dureze chiar 5.. dar nici putin nu e , numai pana va fi trimis in judecata va dura destul. Depinde si de varsta sotului daca se poate gandi la pensie anticipata. Poate gaseste altceva de lucru
Multumesc mult, inca o data! O seara linistita
Astazi se implinesc cele 15 zile ( fatidice!) de la incidentul cu luarea permisului. Nu am reusit sa aflu unde si IMPOTRIVA A CE sa depunem contestatie, pentru ca sotul meu sa poata primi dovada cu drept temporar de circulatie, pe perioada cercetarii cauzei si, eventual, pe perioada procesului. Pe dovada nu scrie decat ca i se deschide dosar penal ( no name). Unde, cum, la cine avem drept de contestatie... nimic. Probabil ca NU AVEM DREPT DE CONTESTATIE, cetateanul roman e sub prezumptia DE VINOVATIE, e considerat inculpat din start, inaintea oricarei cercetari!
In schimb, de rezultatul analizelor, nici veste - poveste! Politaii care l - au prins i - au ras in nas, acum o saptamana, cand i -a intrebat de ele. Desi chiar ei declarasera ca intr - o saptamana ( deci vineri, 9 dec) vor veni rezultatele. In data respectiva i - au spus ceva de genul: " asteapta , mataluta, mult si bine, pana o plati politia, ca sunt destule la rand!"
Cum zicea bunica - mea : treaba romaneasca!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
lilocek, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Baut la volan Gmorkster Gmorkster Am patit-o aseara, am fost prins cu 0,54 la mie in aerul expirat. Am fost cu politia la IML, mi-au luat probe, si astept rezultatele. Ma pot lega cumva de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,7,35 melisa24 melisa24 sotul meu,a fost oprit de politei,la proba etilotest a avut 0.7 alcoolemie ,a fost dus la spital ,i sau mai luat doua probe de singe,nu au venit probele de ... (vezi toată discuția)