Buna ziua! Sotul meu a fost depistat in noaptea de 1/2 decembrie 2011 de o panda a politiei cu un far nefunctional, in oras, pe o strada linistita, la ora 0,10 noaptea, fara incidente. La etilotest a " suflat " 0.72 la mie alcool in aerul expirat. A fost dus la spitalul jud. ( unde i s - a luat sange), apoi la politia municipala, pt. declaratii, apoi, dupa 1 ora, iar la spital, unde i s - a mai luat o proba de sange, in jur de ora 2,00.
I s - a eliberat adeverinta cu ora 2,12, pe care scrie doar 0,72 la mie in aerul expirat. La ora aceea SIGUR nu mai avea atata in aerul expirat ( trecusera 2 ore)! Dovada e FARA drept de condus. Scrie ca se deschide dosar de urmarire penala in baza OUG 195/2002. Care, intr - adevar, se referea la alcoolul in aerul expirat. Dar oare ea nu a fost inlocuita intre timp de OUG 195/2006, unde ar trebui sa se foloseasca datele de la analizele de sange si ORA CORECTA?
Sotul este sofer profesionist de 35 de ani, ca istoric are o tamponare usoara acum 7 ani 1/2, cu amenda si suspendarea permisului 3 luni. Si ceva radare, de - a lungul timpului, pt. depasire de viteza.
Am citit cu atentie topic - urile. Un sfat ar fi, totusi, de aur! Multumesc anticipat!
Stati linistita, rezultatele probelor la sange sunt cele care fac diferenta intre contraventie si infractiune, aceste valori conteaza, asteptati intai aceste rezultate, apoi puteti cere si o recalculare.
De regula, valorile din sange sunt duble fata de cea din aer expirat. Putin probabil sa nu ajunga in instanta si sa nu fie condamnat ( cu suspendare de cele mai multe ori) angajati un avocat. Mai rau e ca permisul va fi anulat daca se va ajunge la o condamnare
Multumesc sincer!
Suntem pregatiti " sufleteste" pt. procesul penal si anularea dupa pronuntarea sentintei, iar pentru angajarea avocatului ne pregatim mai mult decat sufleteste - e clar ca e indispensabila!
Doar ca am inteles ca eliberarea analizelor poate dura si 1 an si 7 luni, procesul, ca atare - conform traditiei romanesti, inca vreun an - doi, dupa ramanerea definitiva 1 an anulare...se apropie de 5 ani, in total. Sotul e sofer profesionist. Somaj, pensie anticipata, ce sa avem in vedere?
Multumesc inca o data
Nu cred sa dureze chiar 5.. dar nici putin nu e , numai pana va fi trimis in judecata va dura destul. Depinde si de varsta sotului daca se poate gandi la pensie anticipata. Poate gaseste altceva de lucru
Astazi se implinesc cele 15 zile ( fatidice!) de la incidentul cu luarea permisului. Nu am reusit sa aflu unde si IMPOTRIVA A CE sa depunem contestatie, pentru ca sotul meu sa poata primi dovada cu drept temporar de circulatie, pe perioada cercetarii cauzei si, eventual, pe perioada procesului. Pe dovada nu scrie decat ca i se deschide dosar penal ( no name). Unde, cum, la cine avem drept de contestatie... nimic. Probabil ca NU AVEM DREPT DE CONTESTATIE, cetateanul roman e sub prezumptia DE VINOVATIE, e considerat inculpat din start, inaintea oricarei cercetari!
In schimb, de rezultatul analizelor, nici veste - poveste! Politaii care l - au prins i - au ras in nas, acum o saptamana, cand i -a intrebat de ele. Desi chiar ei declarasera ca intr - o saptamana ( deci vineri, 9 dec) vor veni rezultatele. In data respectiva i - au spus ceva de genul: " asteapta , mataluta, mult si bine, pana o plati politia, ca sunt destule la rand!"
Cum zicea bunica - mea : treaba romaneasca!
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Baut la volan
Gmorkster
Am patit-o aseara, am fost prins cu 0,54 la mie in aerul expirat. Am fost cu politia la IML, mi-au luat probe, si astept rezultatele. Ma pot lega cumva de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,7,35
melisa24
sotul meu,a fost oprit de politei,la proba etilotest a avut 0.7 alcoolemie ,a fost dus la spital ,i sau mai luat doua probe de singe,nu au venit probele de ... (vezi toată discuția)