avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 0.72 la mie in aerul expirat - lasciate ogni ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 0.72 la mie in aerul expirat - lasciate ogni speranza?

Buna ziua! Sotul meu a fost depistat in noaptea de 1/2 decembrie 2011 de o panda a politiei cu un far nefunctional, in oras, pe o strada linistita, la ora 0,10 noaptea, fara incidente. La etilotest a " suflat " 0.72 la mie alcool in aerul expirat. A fost dus la spitalul jud. ( unde i s - a luat sange), apoi la politia municipala, pt. declaratii, apoi, dupa 1 ora, iar la spital, unde i s - a mai luat o proba de sange, in jur de ora 2,00.
I s - a eliberat adeverinta cu ora 2,12, pe care scrie doar 0,72 la mie in aerul expirat. La ora aceea SIGUR nu mai avea atata in aerul expirat ( trecusera 2 ore)! Dovada e FARA drept de condus. Scrie ca se deschide dosar de urmarire penala in baza OUG 195/2002. Care, intr - adevar, se referea la alcoolul in aerul expirat. Dar oare ea nu a fost inlocuita intre timp de OUG 195/2006, unde ar trebui sa se foloseasca datele de la analizele de sange si ORA CORECTA?
Sotul este sofer profesionist de 35 de ani, ca istoric are o tamponare usoara acum 7 ani 1/2, cu amenda si suspendarea permisului 3 luni. Si ceva radare, de - a lungul timpului, pt. depasire de viteza.
Am citit cu atentie topic - urile. Un sfat ar fi, totusi, de aur! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
lilocek, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilocek , utilizator 10:03, 19 Decembrie 2011
Din cate spunti dumneavoastra sigur e de dosar penal. 0,7 in aerul expirat este sigur peste 0,8 in sange. Adio permis un an de zile. Condamnare cu suspendare mai mult ca sigur. Sanse de contestatie nu aveti la ce. Daca nu platiti dumneavoastra analizele aveti de asteptat . Acest lucru duce la prelungirea perioadei fara carnet. Pe scurt cam asta este. O solutie ar fi un job fara necesitatea permisului. Va doresc numai bine.
Duceti-va la IML si platiti taxa pentru aflarea rezultatelor, aceasta e in valoare de 160 lei. Dupa ce o platiti, IML-ul va trimite politiei rezultate de la probele de sange si de abia atunci vi se va intocmi dosarul penal (cu siguranta va fi dosar penal la o asemenea alcoolemie).
Din ziua in care veti plati si pana ajung rezultatele la politie oricum dureaza ceva timp, cam 2 saptamani.
Vă mulțumesc mult, sunteți extrem de amabil ( ă )! Noi locuim într - un oraș reședință de județ, analizele i le - a făcut la Urgență ( era noapte ) la Spitalul județean. Să nu vă suparați pt. ignoranța mea: într - un oraș mic, ca al nostru, IML poate fi asimilat cu serviciul de medicină legală? ( au un papuc pe care scrie așa; dr. de acolo este cel care merge la accidentele rutiere mortale) Deci, de la spital, probele de sânge au fost duse acolo spre analiză? Mulțumesc încă o dată
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
lilocek, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Baut la volan Gmorkster Gmorkster Am patit-o aseara, am fost prins cu 0,54 la mie in aerul expirat. Am fost cu politia la IML, mi-au luat probe, si astept rezultatele. Ma pot lega cumva de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,7,35 melisa24 melisa24 sotul meu,a fost oprit de politei,la proba etilotest a avut 0.7 alcoolemie ,a fost dus la spital ,i sau mai luat doua probe de singe,nu au venit probele de ... (vezi toată discuția)