Am fost transferat prin procedura de transfer colectiv, am primit o informare despre faptul ca noul meu angajator este cutare. Momentan eu nu am nici un contract scris care să ateste calitatea de angajat la cutare. Există un CCM în vigoare, preluat conform legii de la societatea cedentă, care urmează să expire curând. CIM era pe perioadă nedeterminată.
Întrebarea mea este: conform legislaţiei române, eu mai sunt angajat şi după expirarea CCM? Cine este angajatorul meu?
1. Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Prin urmare, noul dvs angajator este societatea cesionara.
2. In carnetul de munca se fac anumite inscrieri , si anume:
- La unitatea cedenta:
- col 2 – numele unitatii cedente;
- col 3 –“mutatia intervenita”: “cedat contract individual de munca numarul…in urma…(se va mentiona natura transferului dreptului de proprietate), in conformitate cu art. 169 din Codul Muncii;
- col 7 – numarul si data actului juridic pe baza caruia s-a realizat transferul;
- Col 8 – parafa si semnatura persoanei care face inscrierea;
Dupa efectuarea acestor inregistrari, pe randul imediat urmator din carnetul de munca, unitatea cedenta va inscrie: ”verificat valabilitatea inregistrarilor facute in cadrul unitatii”, dupa care se va semna si se va specifica functia persoanei care a facut aceasta certificare.
La coloanele 4, 5 si 6 se vor mentine inregistrarile existente la momentul transferului (meseria/functia, drepturile salariale avute la momentul transferului dreptului de proprietate).
- La unitatea cesionara:
col 2 –numele unitatii cesionare;
col 3 –“mutatia intervenita”: “preluat contract individual de munca nr. …/…in urma…, in conformitate cu art. 169 din Codul Muncii”;
col 7 – numarul si data actului pe baza caruia s-a realizat transferul;
col 8 – parafa si semnatura persoanei care face inscrierea.
La coloanele 4, 5 si 6 se vor mentine inregistrarile existente la momentul transferului (meseria/functia, drepturile salariale avute la momentul transferului dreptului de proprietate).
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca
Ileana popa
Buna ziua,
Incepand cu 01.09.2010, scoala generala si-a pierdut personalitatea juridica- devenind structura la un liceu.
Sunt secretarul scolii si intrebarea ... (vezi toată discuția)