avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie? copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie? copil

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca poate adopta copilul o ruda de gradul I sau II in cazul in care copilul nu este recunoscut de tatal natural si mama doreste ca minorul sa aiba tata in certificat?
Cel mai recent răspuns: Andreea Darie-Urziceanu , Avocat 11:43, 19 Aprilie 2011
nu se poate folosi procedura adoptiei in aceste cazuri. mama are posibilitatea sa-l actioneze in instanta pe tatal care nu-si recunoaste copilul.
Multumesc foarte mult.
andre_sorina a scris:

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca poate adopta copilul o ruda de gradul I sau II in cazul in care copilul nu este recunoscut de tatal natural si mama doreste ca minorul sa aiba tata in certificat?

Daca mama doreste ca minorul sa aiba tata in certificat are doua posibilitati:
1. chemarea in judecata a presupusului tata biologic si obligarea acestuia la recunoasterea paternitatii

sau

2. adoptia copilului de catre actualul sot al mamei (daca acesta exista) printr-o adoptie in familie.
Are perfecta dreptate Dan Daniel. cele 2 variante prezentat de el sunt singurele prceduri pe care le
Cele 2 variante prezentate de Dan Daniel sunt sigurele proceduri pe care le poti urma. Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)
Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)