avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE MUNCA ,CONCEDIERE DIN MOTIVE CE NU TIN DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE MUNCA ,CONCEDIERE DIN MOTIVE CE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI

VA SALUT CU MULT RESPECT,MA NUMESC BURLAN GRIGORE DIN ORASUL ROVINARI JUD. GORJ ,AM 46 DE ANI AM LUCRAT IN CADRUL CLUBULUI COPIILOR DIN ORASUL ROVINARI IN FUNCTIA DE COREPETITOR , CLUB CARE ESTE FILIALA PALATULUI COPIILOR DIN TG-JIU JUD GORJ.
LA DATA DE 02 09.2010 AM PRIMIT DISPOZITIA DE CONCEDIERE SI PREAVIZUL DE 20 ZILE IN CARE A FOST SPECIFICAT FAPTUL CA INCEPAND CU DATA DE 01.09.2010 MI SE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA DATORITA FAPTULUI CA RESPECTIVUL POST SE DESFINTEAZA IN VEDEREA REDUCERILOR DE PERSONAL ,TOT LA DATA RESPECTIVA AU MAI FOST CONCEDIATI DIN ACELASI MOTIV INCA 9 COLEGI. CONSIDER CA ACEASTA DISPONIBILIZARE A FOST UNA COLECTIVA INTRUCAT NR.DE ANGAJATI AI INSTITUTIEI NU DEPASEA IN MOMENTUL RESPECTIV 100 DE ANGAJATI SI AM FOST PRIVATI DE UNELE DREPTURI PREVAZUTE DE CODUL MUNCII IN CAZURI SIMILARE .DE ASEMENI NU AU FOST RESPECTATE CRITERIILE DE EVALUARE CARE SUNT PREVAZUTE IN CODUL MUNCII,IN CAZUL DISPONIBILIZARII RESPECTIV NU A FOST ANUNTAT INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA IN VEDEREA OFERIRII DE ALTERNATIVE PENTRU A EVITA DISPONIBILIZAREA. .
MENTIONEZ FAPTUL CA DUPA DISPONIBILIZAREA MEA UNUL DINTRE COLEGII MEI DIN CADRUL PALATULUI COPIILOR TG-JIU A OBTINUT PRIN CONCURS UN POST LA O ALTA INSTITUTIE DIN ORASUL TG-JIU ASTFEL CONDUCEREA PALATULUI COPIILOR M-A ANGAJAT PE MINE PE JUMATATE DE NORMA DIN RESPECTIVUL POST,IN MOMENTUL RESPECTIV AM HOTARIT CA PROCESUL CARE SE DERULA SA FIE PUS IN ASTEPTARE ( SCUZE NU STIU EXACT TERMENUL JURIDIC). DUPA APROXIMATIV 2-3 LUNI DE LA DATA DISPONIBILIZARII UNA DINTRE FOSTELE COLEGE CARE A URMAT CURSUL NORMAL AL PROCESULUI A CASTIGAT PROCESUL, LUCRU CARE MA FACUT SI PE MINE SA REDEPUN DOSARUL PE ROL ACTUALMENTE URMATOAREA INFATISARE IN INSTANTA ESTE PE DATA DE 28 04 2011 .VA ROG PRIN ACEST MESAJ CER SFATUL D-VOASTRA INTRUCAT SUNT PRESAT SI AMENINTAT DE FOSTUL SI TOTODATA ACTUALUL SEF SA RENUNT LA PROCES
Cel mai recent răspuns: pedagogu_grigore , utilizator 08:30, 26 Iulie 2011
Ce poate sa va faca fostul / actual sef ? Sa va mai dea o data afara ?
Asteptati sa se solutioneze dosarul dumneavoastra, poate veti avea castig de cauza.
1. La data respectiva si nici in prezent, Codul Muncii nu reglementeaza criteriile de evaluare.

2. ITM-ul nu ofera alternative in cazul disponibilizarilor colective. La solicitarea motivată a oricăreia dintre părţi, inspectoratul teritorial de muncă, cu consultarea agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă, poate dispune amânarea momentului emiterii deciziilor de concediere cu maximum 10 zile calendaristice, în cazul în care aspectele legate de concedierea colectivă avută în vedere nu pot fi soluţionate până la data stabilită în notificarea de concediere colectivă prevăzută la art. 71 ind. 1 alin. (1) C.mun. ca fiind data emiterii deciziilor de concediere.


3. Nu renuntati la proce, lasati-l sa-si urmeze cursul.

P.S.
incercati pe viitor sa nu mai scrieti cu majuscule ..este greu de citi si acest fapt este considerat o incalcare a Regulamentului Forumului.
AM CASTIGAT PROCESUL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consider ca nu s-a respectat codul muncii la concediere mirceaivan mirceaivan Va salut cu mult respesct! Sunt din Craiova. Va supun atentiei cazul meu si la sfarsitul expunerii am cateva intrebari, la care va rog sa-mi raspundeti, daca ... (vezi toată discuția)
Temei legal aplicabil si in cazul insolventei unei societati alinedelea alinedelea As dori sa aflu care este in cazul insolventei, temeiul legal sau procedura prin care se stabileste alegerea salariatilor care urmeaza a fi disponibilizati ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere colectiva vigu34 vigu34 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: 1. Intr-o societate comerciala, in vederea rentabilizarii, se decide concedierea colectiva a ... (vezi toată discuția)