Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Pentru inlocuirea unei salariate pe perioada concediului de crestere copil, am incheiat un CIM pe durata determinata cf art.81a, iar in CIM la durata am trecut " determinata, pe durata suspendarii CIM a d-nei X"
Dupa un an inlocuitoarea ramane si ea insarcinata si naste, iar pentru ca activitatea sa nu ramana neacoperita titulara revine la serviciu inainte de 2 ani.
Decizia de incetare a suspendarii pentru titulara am facut-o a doua zi dupa intrarea in concediu de maternitate a inlocuitoarei.
Firesc era ca CIM-ul pe durata determinata sa inceteze la data cand s-a intors titulara, dar nu s-a putut in timpul concediului de maternitate.
Intrebarea mea este daca inlocuitoarea mai poate sa beneficieze si de concediu de crestere copil pana la 2 ani si sa treaca din suspendare in suspendare sau CIM-ul ei inceteaza la data incetarii concediului de maternitate.
Stiu ca are dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului (600 lei) indiferent daca ii inceteaza CIM sau nu, dar daca ramane angajata mai are dreptul la un ajutor de aprox.500 lei.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Contractul pe durata determinata al inlocuitoarei a incetat la data cand s-a intors titulara la post. Chiar daca inainte de termen. In contractul inlocuitoarei scrie: ca este incheiat "pana la intoarcerea titualrului". Nimic mai mult.