avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM pe durata determinata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Pentru inlocuirea unei salariate pe perioada concediului de crestere copil, am incheiat un CIM pe durata determinata cf art.81a, iar in CIM la durata am trecut " determinata, pe durata suspendarii CIM a d-nei X"
Dupa un an inlocuitoarea ramane si ea insarcinata si naste, iar pentru ca activitatea sa nu ramana neacoperita titulara revine la serviciu inainte de 2 ani.
Decizia de incetare a suspendarii pentru titulara am facut-o a doua zi dupa intrarea in concediu de maternitate a inlocuitoarei.
Firesc era ca CIM-ul pe durata determinata sa inceteze la data cand s-a intors titulara, dar nu s-a putut in timpul concediului de maternitate.
Intrebarea mea este daca inlocuitoarea mai poate sa beneficieze si de concediu de crestere copil pana la 2 ani si sa treaca din suspendare in suspendare sau CIM-ul ei inceteaza la data incetarii concediului de maternitate.
Stiu ca are dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului (600 lei) indiferent daca ii inceteaza CIM sau nu, dar daca ramane angajata mai are dreptul la un ajutor de aprox.500 lei.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 12:48, 24 Iunie 2008
Contractul pe durata determinata al inlocuitoarei a incetat la data cand s-a intors titulara la post. Chiar daca inainte de termen. In contractul inlocuitoarei scrie: ca este incheiat "pana la intoarcerea titualrului". Nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim durata determinata inceteaza la intoarcerea in functie a fostului angajat ? ancristida ancristida Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt in prezent angajata cu CIM pe durata determinata pentru înlocuirea unei salariate cu contract ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim concedii succesive cresterea copilului mariusghe2003 mariusghe2003 o salariata a intrat in concediu crestere copil in perioada 07.06.2011- 07.04.2013, CIM-ul fiind suspendat pe aceasta perioada. Pentru perioada aug. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)