avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata

Buna ziua!
In urma unui proces intre 2 societati comerciale, dintre care eu eram debitorul, instanta a admis cererea formulata de creditor- somatie de plata, si someaza debitorul sa achite in termen de 10 zile de la comunicare , suma. Comunicarea a fost data in data de 17.02.2011, urmand a se transmite partilor. Din greseala comunicarea nu a ajuns la adresa debitorului, deoarece instanta a trimis-o de 2 ori la o adresa gresita, din vina lor. Astazi 18.04.2011, m-am dus la arhiva si am luat o copie si pana pe data de 28.04.2011 , trebuie sa se schite suma sau cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare.
Lucru aproape imposibil de a achita suma, deoarece perioada actuala nu permite acest lucru.
As dori sa stiu daca as putea face o cerere in anulare si daca m-ati putea ajuta sa o formulez. Sau prin ce modalitate as mai putea amana aceasta plata legal.
Mentionez ca intre timp creditorul a introdus si ordonanta de urgenta pentru plata sumei cu termen de judecare 07.05.2011.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra cu mare nerabdare!!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ile1075, utilizator
Cel mai recent răspuns: ile1075 , utilizator 14:51, 18 Aprilie 2011
In calitate de debitor puteti formula Impotriva ordonantei o cerere in anulare, in termen de 10 zile de la data inmanarii sau comunicarii acesteia.

(2) Cererea in anulare se solutioneaza de catre instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.

Daca nu mai sunteti in termen puteti formula contestatie la executare, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.

Asistenta juridica sub aspectul formularii cailor de atac presupune plata onorariului.B-)

Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Buna ziua!
Am inteles ce mi-ati comunicat.
Puteti sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta, si cum as putea plati onorariul.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.g. nr.5/2001 aleius aleius Buna ziua, in data de 04.08.2009 am depus cerere cu somatie de plata care a fost solutionata favorabil pe data de 19.10.2009. Am primit acasa o instiintare ... (vezi toată discuția)
Ordonanta ok ok buna ziua. ca si societate comerciala creditoare, am inaintat somatie de plata in instanta invocand og5/2001, pentru neplata unor facturi din ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)