Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu neplata salariului la incetarea contractului de munca.
Pe scurt: am plecat de la firma incepand cu data de 01.04.2011 si pe data de 15.04.2011 trebuia sa primesc salariul pe card (nu s-a intamplat). Am inteles ca trebuie sa fac o solicitare pentru restituirea banilor si s-o trimit prin posta cu confirmare de primire. Dar dupa aceia nu mai stiu ce sa fac? Imi pot primi salariu restant?
Cu siguranta raspunsul este afirmativ.
Incercati sa obtineti si telefonic un raspuns la solicitarea scrisa.
Daca nu veti primi salariul datorat, puteti face cerere de chemare in judecata si veti avea toate sansele de castig.
Am fost sfatuit sa fac o cerere in acest sens si s-o trimit prin posta cu confirmare de primire. Dupa aceia sa depun o plangere la ITM. Este ok sa procedez in acest fel?
Tocmai ca invoca tot felul de motive (imi pune pe inventar tot felul de lucruri cu toate ca nu am proces verbal de predare primire, doar niste bonuri de magazie semnate de mine - si invoca faptul ca nu le-am restituit) ca sa nu-mi restituie salariul si nu vrea sa-mi dea numar de inregistrare la cerere.
Trimiteti cererea printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire ... in acelasi timp , puteti depune sesizare la ITM si/sau sa chemati in judecata pe angajator pentru neplata salariului.