avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACT ADITIONAL NERESPECTAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACT ADITIONAL NERESPECTAT

Buna seara! Doresc sa va prezint urmatoarea situatie si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez?
M-am reintors din CCC , angajatorul nu imi respecta functia, mai mult sunt pe functia de manager in acte dar in realitate nu indeplinesc atributiile de manager , din cauza faptului ca este altcineva in locul meu (persoana care a ramas in locul meu ). Am semnat cu firma inainte cu 1 an de a ramane insarcinata un act aditionat in care se specifica ca la salariul brut se acorda un procentaj de ...x. % ,la salariu, daca se depaseste targhetul de baza stabilit prin anexa la contract.
Acea anexa nu am primit-o decat o data , in rest timp de un an am primit doar informarea cu targhetul.
Acum reintoarsa din ccc , nu vor sa-mi acorde acest bonus , in ciuda faptului ca targhetul a fost realizat .
Am primit o informare verbala , fara un act ca nu se va acorda( doresc sa stiu daca este valabil asa ceva , fara un act oficial)?
Ce ma sfatuiti , cum ar trebui sa procedez pe cale legala?
Am trimis o solicitare catre firma , la care nu am primit numar de inregistrare si nici un raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 4 Septembrie 2016
Buna seara,
Actiunea e in functie de dorita dumneavoastra de a ramane sau nu in firma.
Daca vreti sa ramaneti atunci cautati sa discutati cu patronul sau administratorul si sa rezolvati amiabil problema.
Daca vreti sa plecati atunci formulati o solicitare transmisa prin posta, cu recomandata cu confirmare de primire cerand TOATE explicatiile, faceti si niste demersuri la ITM si, eventual, formulati si cerere de chemare in judecata.
Dar daca incerc sa trimit o solicitare catre departamentul de resurse umane pentru a cere lamuriri ,credeti ca este bine? Deoarece sunt mai multe probleme , pontajul este trimis diferit fata de cum am lucrat , deoarece nu se respecta numarul maxim de ore de lucrat pe saptamana (40 ore) , atributiile postului nu sunt respectate, comisionul nu se acorda , in ciuda faptului ca exista act aditional semnat cu firma, inventar nu s-a facut cand eu m-am intors in firma .
Puteti depune acea adresa la R.U., dar in paralel puteti face si demersurile mentionate anterior.

Adresa este bine s-o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional MF30 MF30 Buna ziua, Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus. Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)
Informare de schimbare a postului - urgent htctunat htctunat Buna ziua. Compania la care lucrez a decis sa restructureze postul meu de manager IT. In CCM scrie ca am dreptul la 2 salarii daca se face restructurare.Firma ... (vezi toată discuția)
Anexa la fisa postului Cineva anonim Cineva anonim Buna seara. Sunt angajat pe o functie de executie intr-o institutie publica. Astazi, am primit o anexa la fisa postului( care are nr. de inregistrare de la ... (vezi toată discuția)