avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA MOSTENIRE

Am o antrebare la care va multumesc pentru orice raspuns.Treaba sta cam asa:Sotiei mele i-a murit tatal,care era recasatorit si avea o fiica cu noua sotie.Tatal avea un apartament de 2 camere pe care l-a vandut si ampreuna cu sotia care l-a randul ei a vandut o garsoniera au cumparat alt apartament an care au locuit pana ce a decedat tatal.Antrebarea este daca fata din prima casatorie care ai poarta numele are vre-un drept la mostenire??.va multumesc anticipat cum am spus pentru orice raspuns=D>
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 15:14, 18 Aprilie 2011
Fiica are dreptul la mostenire alaturi de sotie si cealalta fiica, sotia are dreptul la 1/4 din jumatate din apart ( pe jumatate e proprietara ), iar restul de 3/4 din jumatate de apart. revine fetelor, impartindu se egal intre ele.
Sotia dumneavoastra vine la mostenire impreuna cu fiica din a II-a casatorie si cu sotia supravietuitoare a tatalui (daca e cazul), ambele avand dreptul la mostenirea lasata de pe urma tatalui (3/4 din 1/2 din apartamentul dobandit impreuna cu a II-a sotie).
Deci din jumatatea socrului dv sotia supravietuitoare primeste 1/4 iar fetele primesc 3/4 din 1/2 impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire legala care sunt cotele partilor? claudiughebauer claudiughebauer Tatal moare si lasa sotia cu care nu are copiii si 3 copiii din alta casatorie cum se imparte apartamentul de 2 camere???Apartament cumparat de parinti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire filipconstantin filipconstantin buna, acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)