Daca parintii mei fac cu mine si sotul meu un act de vanzare cumparare pt apartamentul lor, cu clauza de uzufruct viager, in cazul in care divortam, iar parintii mei decedeaza DUPA data divortului,...sotul meu mai are dreptul la partea lui din apartament, atata timp cat la acea data nu va mai fi sotul meu?
Da. Bunul este dobandit in timpul casatoriei, deci este bun comun potrivit art.30 C.fam. In caz de divort, bunul se imparte. Chiar daca sunteti trecuta doar dumneavoastra in calitate de cumparator, bunul are aceeasi soarta.
Pentru a inlatura acest inconvenient, parintii va pot dona apartamentul. Insa trebuie sa va analizati situatia. Daca mai aveti frati sau surori, donatia nu este cel mai bun mijloc. La decesul parintilor, donatiile se raporteaza.
Veti avea drept de proprietate exclusiv daca dobanditi apartamentul ,dupa decesul parintilor prin mostenire .Nimeni nu va putea pretinde cota din acest bun afara doar de cazul in care mai aveti frati.E important.Banuiesc insa ca aveti ,daca vreti sa va asigurati acum.:luck:
Daca aveti frati, nici contractul de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct nu este cea mai buna optiune. Acest contract este prezumat de lege ca fiind donatie. Cum am precizat si mai sus, la deces se raporteaza donatiile.
Daca stiti ca veti divorta, nu incheiati niciun tip de contract de vanzare cu parintii, veti imparti cu sotul. In caz de divort, vrand sa fiti proprietara in timpul casatoriei, daca nu aveti frati, donatia poate fi o solutie, dar e putin costisitoare.
Daca preferati sa dobanditi proprietatea la decesul parintilor.... Bunul va intra in patrimoniul dumneavoastra numai in masura in care parintii nu-l instraineaza altcuiva in timpul vietii lor.
Un raspuns
anca.cristina.30
buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez ... (vezi toată discuția)