avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inventar marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inventar marfa

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor cu privire la inregistrarea in contabilitate a minusurilor la inventariere la o statie peco. Eu sunt noua contabila si am facut un inventar cand am venit in firma sa vad si eu cum stau. Au rezultat minusuri si seful meu spune ca in cazul combustibililor iarna se inregistreaza minusuri iar vara plusuri din cauza ca se factureaza la 15grade pe cand afara este mai putin iarna . ideea este ca nu vrea sa plateasca TVA in cazul in care as inregistra minusuri neimputabile. Ce documente as putea sa atasez sa demonstrez , conform Normelor metodologice de aplicare a legii 573/2003 ca :
a) Bunurile de natura stocurilor sunt degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate
b) Trebuie facuta dovada ca bunurile s-au distrus si ca nu mai intra in circuitul economic.
Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: m_nitu , utilizator 11:41, 26 Iunie 2008
Va multumesc pentru tot!
Cu stima, M.Nitu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Inventarierea patrimoniala sadaka sadaka #-o#-o buna, are cineva o idee despre asta , cu ce se incepe aceast inventar si cum ....sa arate . ajutorrrrrrrrrrrr!!!!!!!! (vezi toată discuția)