avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre lege
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre lege

Salutare va aduc la cunostinta un caz. Baiatul are 20 de ani fata 16 . Cineva mi-a spus ca daca fata are varsta de 16 ani impliniti se poate muta impreuna cu baiatul care este major , in cazul in care parintii fetei fac o sesizare la politie , fata poate da o declaratie pe propria raspundere ca nu este tinuta impotriva vointei sale. Este adevarat acest lucru ?? Va rog frumos sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 18:30, 18 Aprilie 2011
ce sa fie adevarat ? ca fata poate face ce-o taie capul ? da, poate ! In legatura cu declaratia, nu este relevanta.Oricum face ce vrea si nu poate nimeni sa o ia cu forta. Baiatul ? baiatul se presupune ca el ar trebui sa aiba mai multa minte, insa n-are :hammer: Noi presupunem doar si daca nu are, asta este...viata merge inainte...:rolleyes:
Probabil nu m-ati inteles ... ceea ce ma interesa pe mine este ca daca fata la 16 ani se muta cu baiatul. Exista vreo lege prin care parinti sa o ia inapoi cu forta? , cu politie? sau acest caz ramane numai si numai la alegerea fetei ?
Nu exista o asemenea prevedere.Legea este clara in privinta faptului ca persoana minora trebuie sa aiba ocrortitori legali , parinti sau tutore , si ca trebuie sa locuiasca cu acestia, schimbarea domiciliului putandu-se face cu acordul autoritatii tutelare si pentru motive care privesc schimbarea felului invataturii in principiu.
Ceea ce doriti dvs. sa faceti nu este un lucru legal, insa asa cum spuneti, daca fata s-ar afla de buna voie in casa dvs. s-ar putea ca declarand astfel sa nu patiti inimic sau dimpotriva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi schimb domiciliul la 16 ani ContSters327631 ContSters327631 Mi s-a comunicat de catre cei de la Telefonul Copilului ca la varsta de 16 ani am dreptul sa locuiesc separat de parintii mei, fiind necesar sa depun o ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de corupere? cryssa2807 cryssa2807 Buna seara ! Intrebarea ce urmeaza o pun pentru o prietena buna care nu are internet si ma rugat pe mine daca pot sa ma interesez insa pe net nu am gasit ceva ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)