Buna seara ! Intrebarea ce urmeaza o pun pentru o prietena buna care nu are internet si ma rugat pe mine daca pot sa ma interesez insa pe net nu am gasit ceva exact despre ce vreau sa aflu. Are aproape 17 ani ( ii implineste la vara ) si este cu un baiat care are in jur de 19 ( nu stiu exact ) . Problema este ca parintii prietenei mele nu accepta relatia cu el sub nicio forma si incearca sa o desparta de el prin toate mijtoacele posibile ( mai ales prin amenintari ca va avea probleme cu politia,ca va face puscarie,etc ). Problema e urmatoarea.tipa si-a inceput viata sexuala cu el de buna voie bineinteles si intrebarea mea e urmatoarea.Daca parintii fetei afla ca ea nu mai este virgina si el e cel cu care a intretinut relatii sexuale,poate fi acuzat de corupere de minori?Poate pati ceva?Daca fata declara ca a facut'o de buna voie,ca au fost amandoi de acord,ca au facut'o din iubire etc? Si inca ceva.daca ea ar pleca sa locuiasca cu el intrebarea e la fel ...ce poate pati el?Tot asa declarand ca e acolo de buna voie,ca a plecat din cauza certurilor si amenintarilor de acasa,din cauza ca a pus-o sa aleaga dintre el si parinti( pentru ca parintii asta i-auz is ) ,din cauza ca i-au zis daca nu ii convine sa plece la el daca crede ca ii va fi bine dar vor uita ca e fata lor,daca o jignesc atat pe ea cat si pe baiat in cele mai urate moduri.. samd? Iar daca pleaca parintii au dreptul sa o ia obligata inapoi,acasa? Si mai ales avand si martori care pot dovedi chestiile astea?Si inca o intrebare..e adevarat ca de la varsta de 16 ani o fata se poate casatori fara ca parintii sa afle iar un baiat de la 16 poate insa cu acordul lor? Iar la 18 abea fara acordul parintilor ? Prietena mea il iubeste enorm pe baiat si din cate mi-a spus ea si baiatul pe ea.Vreau sa stiu ce poate pati baiatul in situatiile precizate mai sus deoarece multi spun lucruri total diferite de genul ca parintii o pot lua inapoi pentru ca e sub tutela lor pana la 18 ani si el poate fi bagat la corupere de minori,ca trebuie sa se casatoreasca pentru ca o pot lua acasa inapoi,ca poate pleca si el nu va pati nimic pentru ca intr-un fel de la 16 ani esti responsabila de deciziile pe care le iei,etc.
In astfel de situatii,cel care trebuie sa se gandeasca cel mai bine este baiatul major de 18 ani,in sensul ca poate intra sub incidenta legii,daca face propuneri de casatorie nerealizate care au dus la consumarea unor raporturi sexuale si apoi este reclamat de "fata suparata".
Pe de alta parte ,la o asemenea varsta se pune in mod acut problema asigurarii existentei de catre cei doi sau problema existentei unui ajutor material din partea cuiva pentru cei doi tineri.
De multe ori dragostea poate invinge orice greutati,dar in mod cert trebuieste si sprijin material.
Vrea sa plece de acasa
amy02
Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)