avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... bonuri masa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

bonuri masa

ANGAJATORUL MAI ARE VREO FACILITATE LA ACORDAREA BONURILOR DE MASA CA DE EXSCUTIRE PLATA IMPOZIT?
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 23:29, 19 Aprilie 2011
Nu mai are nici o facilitate daca bonurile sunt asimilate veniturilor salariale
Sigur ca are! Din valoarea tichetelor de masa se retine si se vireaza de catre angajator numai impozitul de 16% (datorat de salariati) NU si celelalte contributii (cas, cass, somaj, fond garantare, etc). Contravaloarea bonurilor de masa aordate este o cheltuiala deductibila fiscal la calcularea impozitului pe profit!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa - contributiile angajatorilor liviaalexandru liviaalexandru Stie cineva daca incepand cu anul 2012 pentru angajator se platesc contributii? Pentru angajati sigur nu se plates cf Cod Fiscal. In Codul Fiscal a aparut cu ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ? TaraTara TaraTara Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se retine o suma din salariul net pentru bonurile de masa (care nu apar in contract, nu stiu daca asa se procedeaza in ... (vezi toată discuția)