avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete de masa - contributiile angajatorilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete de masa - contributiile angajatorilor

Stie cineva daca incepand cu anul 2012 pentru angajator se platesc contributii? Pentru angajati sigur nu se plates cf Cod Fiscal. In Codul Fiscal a aparut cu ianuarie 2012 o prevedere cum ca angajatorul e obligat sa plateasca contributii pentru tichete.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 17 Martie 2013
Pentru angajatori contravaloarea tichetelor de masa acordate este deductibila la calculul impozitului pe profit si scutita de plata contributiilor ce-i revin acestuia in cazul acordarii unor drepturi salariale.

Pentru contravaloarea tichetelor de masa, salariatii nu platesc contributii sociale, ci numai impozit pe venit in cota de 16%.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Tichetele de masa sunt avantajoase si pentru angajatori deoarece sumele corespunzatoare tichetelor de masa acordate de catre acestia propriilor angajati sunt deductibile la calculul impozitului pe profit (in limitele valorii nominale indexate si a unui tichet pentru fiecare zi lucrata) si scutite de plata taxelor salariale ale angajatorului: CAS 20,8% (mininm), Contributii concedii si indemnizatii (0,85%), Contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale 0,25%, Fondul de sanatate 5,2%, Fondul de somaj 0,5%, Fondul asigurare accidente: 0,85% (maxim).

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt salariat cu 4 ore, acestea sunt conform legii retinerile salariale? vs99teo vs99teo TOTAL brut: 2,182.10 lei Total contributii, din care: 959.00 lei CAS (10,5%) ... (vezi toată discuția)
Impozit cas mihai123456 mihai123456 ce impozit CAS (la pensii si sanatate ) va plati lunar o microintreprindere (SRL care are 1-4 salariati cu salariu minim pe econ.) pt acesti angajati ? (vezi toată discuția)
Tichete de masa Margareta_y Margareta_y Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza ... (vezi toată discuția)