avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!am si eu o intrebare,am dezbatut succesiunea,fiecare din mostenitor si-a acceptat mostenirea(pt ca asa mi-a zis notarul ca este mai bine)iar acum 2 dintre frati si mama mea vor sa imi dea mie partile lor fara nici un ban,iar cel de-al treilea frate vrea sa imi vanda partea lui,dar nu acum,peste cativa ani.intrebarea mea este pot pur si simplu sa ma duc la notar cu fratii care imi cedeaza si sa fie si partile lor pe numele meu?si sa fim doar eu cu celalalt frate proprietar pe casa?vreau sa mai spun inca o data ca acesti 2 frati si mama mea nu imi vand,deci ma gandesc ca nu va trebui sa facem act de vanzare cumparare.multumesc
Cel mai recent răspuns: Niculina Visan , Avocat 21:05, 18 Aprilie 2011
in acest caz transmiterea proprietatii se poate face prin donatie (mama si cei doi frati) si vanzare-cumparare de la celalalt frate. Sfatul meu este ca cea mai sigura este v-c. donatia poate fi revocata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bruneta87 bruneta87 buna ziua!am si eu o intrebare,am dezbatut succesiunea, fiecare dintre mostenitori si-a acceptat mostenirea(asa ne-a spus notarul ca este mai bine)iar acum 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta63 nicoleta63 sotul meu a decedat si am 2 copii majori.Copiii vor sa cedeze in favoarea mea tot ceea ce aveam eu si sotul impreuna .Am fost la un notar si am spus aceste ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata: poate mama să vândă apartamentul dacă toți cei trei copii își cedează cotele în favoarea ei? valicica74 valicica74 Tata a murit si acum dorim sa dezbatem succesiunea. Apartamentul e pe numele tatalui dar bun dobandit in timpul casatoriei, deci jumate-jumate cu mama. Suntem ... (vezi toată discuția)