avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!am si eu o intrebare,am dezbatut succesiunea, fiecare dintre mostenitori si-a acceptat mostenirea(asa ne-a spus notarul ca este mai bine)iar acum 2 dintre frati si mama mea vor sa imi dea mie cotele lor fara nici un ban,iar al treilea frate vrea sa imi vanda cota lui dar nu acum,peste cativa ani.intrebarea mea este pot pur si simplu sa ma duc cu fratii si cu mama mea la notar si sa fie pe numele meu si cotele lor?sa fim doar eu si celalalt frate proprietar pe intreaga casa? mai spun o data ca fratii si mama nu vor nici un ban pe cotele lor,deci nu cred ca va fi nevoie de vreun act de vanzare cumparare.multumesc
Cel mai recent răspuns: bruneta87 , utilizator 21:24, 18 Aprilie 2011
TRANSFERUL DREPTULUI DE PROPRIETATE INSEAMNA VANZARE-CUMPARARE .Veti cumpara cotele celorlalti si veti trece o suma minima pt. ca dvs. sa deveniti ptopietar deplin asupra lor. Urmeaza ca ulterior sa faceti partajul cu fratele care va fi coproprietar cu dvs. pe imobil.
ma gandeam ca pot scapa de costul actului de vanzare cumparare din moment ce ii imi cedeaza,dar acum am inteles cum sta treaba,multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune secret87 secret87 buna ziua!am si eu o intrebare,am dezbatut succesiunea,fiecare din mostenitor si-a acceptat mostenirea(pt ca asa mi-a zis notarul ca este mai bine)iar acum 2 ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)