avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incredintare documente original/copie act proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incredintare documente original/copie act proprietate apartament notarului

Va salut,
As vrea sa cunosc parerea dvs. despre ce riscuri comporta incredintarea actelor de proprietate ale apartamentului proprietate personala si/sau a copiilor acestora notarului,in vederea perfectarii unui contract de vanzare-cumparare catre terti.Precizez ca notarul este recomandat de catre cumparatori,deci sunt putin suspicios.Practic,admitand ca notarul nu ar avea cele mai oneste intentii,ce ar putea sa incerce concret,practic, sa faca in detrimentul meu si ce masuri de prevedere trebuie sa iau pentru a preintampina orice probleme.Practic notarul face cererea de extras de carte funciara la A.N.C.P.I si probabil ca imi va solicita cel putin o copie a actului de proprietate (intabulare).Ar fi indicat sa-i pun la indemana o copie pe care sa scriu "conform cu originalul" intr-un loc care sa se suprapuna cu textul documentului,si astfel alterat sa nu poata fi folosit in scop fraudulos,iar in acelasi timp nici sa nu te tensioneze atmosfera in ce priveste notarul?S-au intamplat destule situatii urate in care au fost implicati unii notari.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 22:16, 18 Aprilie 2011
Pentru a indeparta orice suspiciune privind buna credinta a notarului aveti dreptul sa apelati la serviciile altui notar,pentru perfectarea documentelor de tranzactionare imobil
Pentru a solicita extrasul de carte funciara, notarului ii este suficienta o copie de pe un extras de carte funciara de informare mai vechi sau de pe incheierea de intabulare a imobilului. E putin probabil ca folosind o astfel de copie notarul sa incerce sa comita vreo ilegalitate care sa vizeze imobilul dvs.
daca aveti dubii alegeti alt notar, sau la inmanarea actelor originale, faceti un proves verbal cu mentiunea lor si a faptului ca sunt originale si este raspunzator de orice alta actiune decat contractul pe care-l veti mentiona. semnati, puneti-l sa autentifice cu stampila, ma rog e cam exagerat, dar asa o sa fiti linistit. eu personal nu cred ca un notar pentru un contract oarecare isi risca libertatea si toata cariera.
eclair a scris:

eu personal nu cred ca un notar pentru un contract oarecare isi risca libertatea si toata cariera.

Sunteti de buna credinta si nu aveti cunostiinta ,pana unde se duce interesul unora pentru castiguri,beneficii,mai putin ortodoxe...
Cate tunuri au fost obtinute cu acte inaintate cu buna credinta la notar...si dupa o perioada au intervenit modificari inexplicabile pentru unii si abia asteptate de alte parti interesate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara solicitata de notar Artigas Artigas Va salut, Va rog sa-mi spuneti daca pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni in legatura cu posibila destinatie a documentelor incredintate notarului in ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate asimion asimion Buna ziua, In urma unui proces de dezbatere a succesiunii mi-a fost atribuit printr-o decizie irevocabila si definitiva un apartament urmind sa platesc o ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)