In urma unui proces de dezbatere a succesiunii mi-a fost atribuit printr-o decizie irevocabila si definitiva un apartament urmind sa platesc o suma cu titlu de sulta celeilalte parti implicat in proces (mama vitrega). Care sunt, in acest caz, actele care atesta proprietatea? Este suficienta hotarirea judecatoresca sau imi trebuie si actele originale (contract vanzare-cumparare, dovada plata CEC etc.). Mentionez ca nu detin actele vechi ale apartamentului in original si pare imposibil sa le recuperez din arhive ( apartamentul este contruit in 1963).
Hotararea instantei este actul dvs. de proprietate. In mod normal, mama dvs. trebuia sa va puna la dispozitie actele prin care a dobandit imobilul (veti avea nevoie de ele atunci cand veti face dosarul cadastral in vederea intabularii in Cartea Funciara a imobilului pe numele dumneavoastra). Probabil se gandeste sa vi le dea dupa ce ii platiti sulta. Daca mama dvs. intabulase imobilul in Cartea Funciara atunci ele exista in arhiva O.C.P.I. si nu mai este nevoie sa faceti rost de ele. Cand ii achitati sulta aveti grija sa dea declaratie la notar ca a primit banii, declaratie pe care o veti intabula ulterior in Cartea Funciara.
Trebuie sa mai mentionez ca sulta este deja platita si relatia cu persoana in cauza este una foarte proasta. De accea sulta a fost platita prin executor judecatoresc si nu exista decit un act eliberat de acesta care atesta ca sulta a fost ridicata. Cu o mare probabilitate detine actele dar cu siguranta, avind in vedere relatia tensionata, nu mi le va pune la dispozitie.
In acest caz credeti ca voi putea intabula doar cu sentinta definitiva si eventual copii dupa celelate acte? Ma gindesc ca actele originale deja au fost luate in considerare de instanta pe parcursul procesului de succesiune.
Vanzare imobil
goplanet
Am obtinut in urma unui proces dreptul de propriette asupra unui imobil intreg cu datoria de a a chita rudelor mele niste sulte. Pot sa fac o vanzare a ... (vezi toată discuția)