avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara,

As dori sa deschid o actiune de iesire din indiviziune insa rugamintea mea este sa ma ajutati cu un model de conciliere. Poate reusesc sa rezolv situatia pe cale amiabila cu sora mea si sa nu fie nevoie sa apelez la instanta.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 23:20, 18 Aprilie 2011
Puteti incerca procedura medierii,o metoda noua de rezolvare a problemelor, apeland in primul rand la o informare gratuita in conformitate cu legea, iar daca avantajele acestei proceduri sunt in concordanda cu dorintele d-voastra, puteti apela la aceasta, incheind in final un Acord de mediere care va respecta dorinta partilor.
Indiferent la ce metoda apelati, instanta, notar, mediere, "conciliere", iesirea din indiviziune tot trebuie sa "treaca" prin mainile unei autoritati!
Multumesc frumos pentru raspuns. Ideea este ca, eu sunt dispusa sa achit sulta surorii mele, mai ales ca eu detin 81% din casa iar ea diferenta. Insa nu vrea sa accepte din nenumarate motive si sa vina in fata unui mediator nici nu incape discutia. Am solicitat un model de invitatie la conciliere pentru a o "preveni" inainte sa ne vedem in instanta.
Daca ma poate ajuta cineva....


Multumesc!
Rolul mediatorul este tocmai de a facilita partilor comunicarea, iar invitatia i-o face mediatorul nu d-voastra. In fond ar fi esecul lui...Iar avantajul medierii este de tip castig-castig, daca ati putea comunica in adevarul sens al cuvantului v-ati putea rezolva problema si acasa impreuna, fara sa mai aveti nevoie de nimeni. Si nu uitati si de impactul emotional care creaza mai multa indarjire, una este sa chemi omul la mediere si alta in instanta. Alegerea oricum va apartine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma succesiunii marcy74 marcy74 Buna ziua, Mama mea se confrunta cu urmatoarea problema:in luna iunie 2010 s-a realizat succesiunea de pe urma mamei sale,fiind 3 mostenitori de drept:mama ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Aletitia Aletitia Buna ziua, locuiesc intr-o casa P+1 in Bucuresti . In imobil locuiesc dupa cum urmeaza : familia mea la parter si o mare famile la etaj compusa din 2 frati ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)