avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala cu datorii

am un srl de care nu ma mai pot ocupa am pierdut casa ,masa sunt plina de datorii si cel mai rau lucru este ca am ramas fara tata de curand ,am datorii la stat si la furnizorii am inchis punctul de lucru si ai este tema sa ma mai interesez de societate pt ca datoriile acumulate catre stat sunt foarte marii in jur de 800 de mil .ce pat sa patesc .va rog sa ma credeti ca sunt disperata si nu stiu ce sa fac
Cel mai recent răspuns: grigorevasile , utilizator 09:30, 11 Mai 2011
numai dupa o atenta evaluare si control al activitatii societatii dv. se poate spune ce vi se poate imputa sau nu. de obicei aceste analize le fac organele de control ANAF sau specialistul in reorganizare/lichidare. Paleta raspunderii civile sau penale a administratorului societatii comerciale este larga sa stiti.
"datoriile la stat" din ce se compun? oricum ideea este sa va reveniti repede si impreuna cu un specialist sa incercati dv. sa reparati ce mai este de reparat, altfel procedura lichidarii judiciare va poate aduce surprize neplacute.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
Puteti solicita la tribunal deschiderea procedurii insolventei.
In privinta datoriilor catre stat sau furnizori, in cadrul acestei procedurii, poate fi atrasa raspunderea materiala pentru dvs numai daca ati savarsit vreuna din faptele prevazute de art. 138 din legea 85/2006 privind insolventa.
imi puteti spune care ar fi surprizele lichidarii judiciare
Depinde ce gaseste lichidatorul. Spre exemplu retinerea si nevirarea unor categorii de impozite poate conduce la raspunderea dv. penala. Depinde de situatia dv. particulara. Deasemenea se pot anula transferurile patrimoniale suspecte din ultimii 3 ani (daca ati avut un imobil si l-ati instrainat familiei). Repet numai dupa o analiza amanuntita se poate spune cert ce riscati. Daca aveti numai la impozite 800 mil vechi plus furnizori neachitati e ceva in neregula, unde se ragasesc acestea, in stocuri, clienti neincasati , avansuri pe care le-ati retras din firma....????? eu as verifica cu acul unde sunt:(
nu detin si nu am detinut un imobil?un cancer de pancreas cu un tratament de 60 lei pe zi vi se pare ieftin?sau poate impozitele lui boc sunt acceptabile!?

Alte discuții în legătură

Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Debite restante credite credite Daca o firma este in insolventa, ANAF mai poate face plangere penala impotriva administratorului pentru nevirarea taxelor din stopaj la sursa? (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)