avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

La sfarsitul perioadei de ccc m-am prezentat la vechiul loc de munca,spunandu-mi-se ca trebuie sa ma prezint la alt locde munca,dupa lungi certuri cu fostul patron ,i-am dat demisia,cu data de 5 aprilie.In ziua imediat urmatoare m-am angajat in alta parte,cu 4 ore pe sapatamana,timp de 2 saptamani.In aceste conditii pot beneficia de indemnizatie de somaj?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 19 Aprilie 2011
Buna ziua !
Daca indepliniti conditia existentei stagiului de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 luni , beneficiati de acest drept .
1. Cele 12 luni necesare pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa CCC si, pana la 12, se completeaza cu lunile lucrate inainte de CCC.
2. Ar fi bine sa mergeti si pana la Agentia de Somaj sa va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj dupa ccc+3-4 luni perioada de cotizare la un nou loc de munca? bogdaner bogdaner Buna ziua.Am stat in concediu de crestere a copilului 1 an si 10 luni, dupa care mi-am dat demisia de la firma de la care am intrat in concediu( renuntand la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu ingrijire copil Rodica007 Rodica007 Buna,as dori si eu un sfat:sotul meu a fost in concediu ingrijire copil.La intoarcerea la servici a fost reangajat cu salariul minim pe care il primeste doar ... (vezi toată discuția)