avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Demersuri pt neplata pensiei alimentare din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Demersuri pt neplata pensiei alimentare din strainatate

Buna ziua,doresc daca se poate citeva informatii la urmatoarea problema: Ma aflu cu resedinta impreuna cu fiul meu in virsta de 5 ani intr-un stat european.Hotarirea definitiva pt. plata pensiei s-a intimplat in urma cu 3 ani,de atunci in contul meu specificat in hotarire nu a fost livrat nici un ban.Doresc sa stiu daca se pot face demersuri de aici de unde ma aflu (daca se poate plati un av. strain)ceva de genu.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:53, 22 Aprilie 2011
Daca dv cunoasteti locul de munca al tatalui, faceti o cerere catre instanta care a pronuntat hotararea prin care sa solicitati infiintarea popririi asupra veniturilor acestuia. Este posibil ca pentru sumele datorate pentru primele luni sa fi intervenit deja termenul de prescriptie de trei ani. Pentru sumele datorate periodic, termenul de prescriptie de trei ani curge diferit pentru fiecare suma in parte.
Referitor la locul de munca s-a specificat la hot. judec.precum sa nu i se faca proprire ,in legatura cu termenul de prescriptie fiti mai explicit va rog daca se poate.Va multumesc.
Instanta nu are cum sa specifice faptul ca nu ii face celui obligat la plata poprire pe venituri. Conform Codului de procedura civila, atunci cand este vorba de pensie de intretinere, instanta trebuie sa infiinteze poprirea din oficiu.
Faceti cerere de infiintare a popririi.
Cat priveste prescriptia: legiuitorul a stabilit o perioada de trei ani in care cel ce are un drept si-l poate cere pe calea executarii silite; daca tatal datora, de exemplu, pensie de intretinere incepand cu luna februarie 2008, pentru lunile februarie si martie 2008 nu mai puteti recupera acesti bani deoarece a intervenit termenul de prescriptie, adica datoria s-a prescris.
Nu instanta a decis ,ci eu am fost de acord sa nu i se faca poprire si am semnat hotarirea ,in legatura cu demersurile ce trebuiesc facute in continuare va rog sa-mi spuneti care sunt si daca se poate sa ma reprezinte un avocat strain sau roman de aici de unde ma aflu pt. ca sunt si aici birouri de avocatura straine sau romane.Va multumesc.
De ce nu mergeti atunci direct la un cabinet de avocatura sa cereti relatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie_poprire_abandon familial ralu_2008 ralu_2008 In cazul in care instanta de fond a stabilit plata pensiei de intretinere (atat cuantumul ei cat si plata retroactiv de la data depunerii actiunii de divort), ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare andreeaeliza andreeaeliza incerc sa recuperez pensia alimentara neplatita pe ultimii 5 ani, am acordul verbal al tatalui ca va plati , dar nu stiu cum sa calculez suma datorata si care ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)