avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de sarcina si lauzie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire intr-o problema pe care incerc s-o rezolv:

O mama este insarcinata si in acelasi timp este si in CCIC (evident primeste indemnizatie de la stat). Primul copil implineste 2 ani pe data de 7.05.2011. Mama urmeaza sa nasca prin op cezariana pe data de 03.05.2011. Deci naste al doilea copil pana implineste primul 2 ani.

Poate mama sa intre in concediu de sarcina si lauzie dupa ce naste, pt toate cele 126 zile calendaristice ? Este obligat angajatorul sa-i plateasca acest concediu ? Si care este baza de calcul a acestui concediu?
Va rog daca se poate sa-mi specificati si baza legala pt aceasta speta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:22, 19 Aprilie 2011
1. Daca al doilea copil se naste inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani atunci mama nu mai beneficiaza de concediu de maternitate si trece direct din CCC1 in CCC2 la data cand primul copil implineste 2 ani.
2. In aceasta situatie se mentine indemnizatia pe care a avut-o in CCC1.
3. Daca doriti mai multe detalii cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, concediu crestere copil bobu_elena bobu_elena Buna ziua.Ma aflu in momentul de fata in concediu de crestere copil de 2 ani.In acelasi timp sunt si insarcinata in luna a 3-a cu al doilea copil. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 petru lucaci petru lucaci Buna ziua si La Multi Ani ! O mama a nascut in luna aprilie 2011.CM s-a terminat in iulie 2011 cand mama a intrat in CCIC pana ce copilul are doi ani. In ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului/sarcina valer_valy valer_valy Buna ziua. As dori sa va cer sfatul in cazul unei cunostinte care nu stie cum trebuie sa procedeze... O femeie care se afla in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)