avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie alimentara

Buna ziua!


Daca sotul este de acord sa plateasca copiilor (2 la numar), o pensie alimentara mai mare de 50% din salariul sau, pe motiv ca mai are si alte venituri decat salariul, poate instanta sa spuna nu?

Se poate stabili in instanta, pensia alimentara plecand de la acordul ambilor fara sa se solicite si documente care sa arata veniturile lui?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:44, 20 Aprilie 2011
daca faceti intelegere si stabiliti o suma fixa e ok. daca precizati ca doreste sa i se opreasca 60% din salariu clar se va respinge ca nelegal. dar daca spuneti suma de 1000 lei de ex. atunci e pos sa nu se mai cerceteze salariul sau. veti avea insa probleme la serviciu unde contabila nu are voie sa-i opreasca mai mult de 50% din salariu, restul banilor vi-i trimite dansul separat pe card sau prin posta. daca insa sotul are de ex datorii la banca si se trece la executare silita in cadrul procesului se va anula pensia de intretinere, se va mentine maxim 33% pt cei doi copii. restul pana la 50% vor merge la banca pt recuperarea datoriilor.
Va multumesc mult pentru raspuns, intrebarile suplimentare ar fi: cat dureaza in general o astfel de actiune in care ambele parti sunt deacord? Poate incuviinta instanta plata de la o data anterioara depunerii cerereii, daca partile sunt deacord?
1.Actiunea se poate solutiona la primul termen de judecata.
2.Nu, dat fiind faptul ca instanta poate stabili pensia de intretinere in favoarea minorului, doar de la data sesizarii ei prin formularea actiunii de stabilire pensie, acela fiind momentul din care se considera ca minorul se afla in nevoie, deci numai de la data introducerii actiunii si nu de la o data anterioara acestei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Proces in curs de derulare Natalia Neferu Natalia Neferu Buna ziua, am un proces in derulare, fara hotarare definitiva si irevocabila in care m-i se cere reducerea pensiei alimentare pt. minora care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere cris_deo cris_deo buna seara. am deschis actiune de reducere pensie intretinere ca umare a schimbarii situatiei fata de momentul in care mi s-a stabilit aceasta pensie. mai ... (vezi toată discuția)