avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la somaj pentru fractiune de norma, in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la somaj pentru fractiune de norma, in cazul lichidarii societatii

Buna ziua,

sunt angajata la un SRL, incepand cu luna asta insa numai cu fractiune de norma (4 ore/zi). Sunt singura angajata, m-au pastrat doar pentru ca i-am instiintat ca sunt gravida in saptamana a 9-a. Daca firma se inchide, voi avea dreptul la somaj, fiind angajata cu doar jumatate de norma?
Daca nu am dreptul asa, oare daca m-ar reangaja pentru 1 luna cu norma intreaga, dupa aceea voi avea dreptul la somaj?
Mentionez ca am deja 12 luni de continuitate pe acest post cu norma intreaga (iar inainte eram angajata tot cu 8 ore/zi), doar luna asta am lucrat cu 4 ore/zi.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mikohajnalka , utilizator 11:02, 20 Aprilie 2011
In conditiile aratate de dvs. veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Veti beneficia de somaj daca:
- c.i.m. inceteaza pentru motive neimputabile dvs
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa beneficiez de somaj sau nu? steriel steriel Am lucrat anul trecut la o firma pe perioada determinata din martie pana in octombrie iar anul acesta m-am angajat tot pe perioada determinata si tot pe ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj sau.... ContSters138896 ContSters138896 BUNA ziua!am o intrebare lucrez la o firma 4-ore pe zi acum patronul inchide firmade la 1 MAI.Eu sint insarcinate de 7 saptamini.Intrebarea mea ;acum ce se ... (vezi toată discuția)