avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incasare frauduloasa prin card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incasare frauduloasa prin card

Un hotel din Italia, unde am fost in urma cu 3 saptamani, mi-a descarcat abuziv inca o data cardul de firma, cu suma reprezentand contravaloarea cazarii oferite in timpul sederii mele acolo. Eu achitasem respectiva suma in avans, tot prin card, insa cam 10 zile dupa ce m-am intors, am fost surprinsa sa constat ca suma respectiva imi iesea din nou din cont. Cand am cerut explicatie hotelului respectiv prin email, am primit un raspuns de la ei cu scuzele de rigoare si mentionarea faptului ca-mi vor returna banii prin transfer bancar, dar asteapta datele de cont, banca. Le-am trimis aceste date, insa de atunci, de cca 7 zile nu s-a-ntamplat nimic, nici plata nici mesaj.
Eu am depus un refuz de plata la banca mea, in 24 ore dupa ce am constatat fapta, insa dureaza cam o luna pana voi avea un raspuns clar. Se poate intampla sa raman cu banii luati din cont fara a fi recuperati? Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 13:11, 19 Aprilie 2011
Faceti copii dupa extrasul bancar cu ambele plati, anexati copii dupa toate mail-urile de comunicare sau orice altceva care sa demonstreze ca a existat in prealabil o discutie si un accept al greselii din partea lor, iar daca nu va plateste inseamna ca este rea vointa si premeditare la infractiunea de furt.
In acest caz incercati sa trimitetii acele copii insotite de o reclamatie in lb. italiana, cel mai bine printr-un avocat, Questurii sau Comandamentului de carabinieri . de care apartine acea provicie, zona, localitate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Plata cu card magdabarbu magdabarbu Administratorul firmei a platit cu cardul personal 2 facturi de la furnizori si raman in contabilitate cu sold ca si cand ar fi fost neachitate.In extrasul de ... (vezi toată discuția)
Servicii repetitive efectuate in favoarea unui client rodicaonet rodicaonet Buna seara. Am o situatie ipotetica de urmatoarea facture: Un hotel cu restaurant si bar are situatia urmatoare: vine un client care doreste sa se cazeze ... (vezi toată discuția)