avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel vs recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel vs recurs

Buna ziua!Sentinta dosarului penal pe care l-a ''dobandit'' meu fratele conducand in stare de ebrietate a fost inchisoare 1 an cu executare.Am facut apel la Tribunalul Brasov,azi fiind citat,doar ca ni i s-a spus ca pe baza unei noi legi(???) acest dosar va trebui trimis la Curtea de Apel de data aceasta sub forma de recurs.Intrebarea mea ar fi:ne avantajeaza mai mult aceasta situatie?Care este diferenta dintre apel si recurs?Imi cer scuze daca nu am fost destul de explicita sau nu m-am exprimat corect:"> Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:23, 19 Aprilie 2011
In baza :Legii 202/2010 hotararea este cu recurs , adica nu mai aveti dreptul si la calea de atac a apelului.Recursul se va judeca la Curtea de Apel de 3 judecatori si va avea mai putine termene de judecata . In recurs nu se pot face probe noi cu exceptia inscrisurilor .Instanta va analiza dosarul si sentinta atacata si va decide in consecinta. Diuferenta este ca aveti o singura cale de atac si nu doua. dar nu aveti de ales .
conform legii micii reforme calea de atac la infractiunea relatata de dvs e recursul. din pacate va dezavantajeaza fiindca vi s-a luat un grad de jurisdictie.adica decizia din recurs va fi definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul la judecatorie si recursul la curtea de apel? lidero2006 lidero2006 as dori sa mi se dea o explicatie in legatura cu un caz juridic. am fost judecat de doua ori de instanta judecatoriei si tribunalul in ambele cazuri a casat ... (vezi toată discuția)
Recurs sau apel ? ilieiri ilieiri Instanta de fond a pronuntat urmatoarea hotarare: In baza art. 178 alin. 1, alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. c) C.p. condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Definitiv picika picika am primit un an inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru inselaciune..am declarat recurs,dar si parchetul a declarat recurs...daca doamne fereste se ... (vezi toată discuția)