Buna ziua!Sentinta dosarului penal pe care l-a ''dobandit'' meu fratele conducand in stare de ebrietate a fost inchisoare 1 an cu executare.Am facut apel la Tribunalul Brasov,azi fiind citat,doar ca ni i s-a spus ca pe baza unei noi legi(???) acest dosar va trebui trimis la Curtea de Apel de data aceasta sub forma de recurs.Intrebarea mea ar fi:ne avantajeaza mai mult aceasta situatie?Care este diferenta dintre apel si recurs?Imi cer scuze daca nu am fost destul de explicita sau nu m-am exprimat corect:"> Va multumesc anticipat!
In baza :Legii 202/2010 hotararea este cu recurs , adica nu mai aveti dreptul si la calea de atac a apelului.Recursul se va judeca la Curtea de Apel de 3 judecatori si va avea mai putine termene de judecata . In recurs nu se pot face probe noi cu exceptia inscrisurilor .Instanta va analiza dosarul si sentinta atacata si va decide in consecinta. Diuferenta este ca aveti o singura cale de atac si nu doua. dar nu aveti de ales .
conform legii micii reforme calea de atac la infractiunea relatata de dvs e recursul. din pacate va dezavantajeaza fiindca vi s-a luat un grad de jurisdictie.adica decizia din recurs va fi definitiva si irevocabila.
Recurs sau apel ?
ilieiri
Instanta de fond a pronuntat urmatoarea hotarare: In baza art. 178 alin. 1, alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. c) C.p. condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Definitiv
picika
am primit un an inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru inselaciune..am declarat recurs,dar si parchetul a declarat recurs...daca doamne fereste se ... (vezi toată discuția)