avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... creditare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

creditare intreprindere individuala

buna. am o intrebare referitoare la creditarea intrepr.indiv. cu numerar la inceputul activitatii. se trece aceasta creditare si in registrul jurnal de incasari si plati, sau registrul ramane pe minus si pt. creditare se deschide fisa operatii diverse?
casa de marcat se amortizeaza sau se scade cu suma totala pe cheltuieli? presupun ca trebuie trecuta in registrul inventar. astept raspunsurile celor mai experimentati decat mine in materie de intrepr. indiv.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:17, 19 Aprilie 2011
Buna seara.
1 .Creditarea nu se trece in registrul jurnal de incasati si plati . Aceasta se evidentiaza cel mai bine in registrul de casa - care nu este obligatoriu,la intreprinderea individuala, dar este util pentru tinerea evidentei zilnice a incasarilor si platilor facute cu numerar.
2. Casa de marcat nu se amortizeaza ,deoarece nu este mijloc fix (nu are cum sa depaseasca valoare de 1800 lei) ,ci este obiect de inventar. Poate fi trecuta pe cheltuieli la darea in folosinta si trebuie trecuta si in registrul inventar cu aceeasi valoare cu care a fost trecuta pe cheltuieli. In acesta se trec toate bunurile de natura stocurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea registrului inventar de o intreprindere individuala nicckoleta99 nicckoleta99 Cand se completeaza reggistru inventar la o intreprindere individuala. Eu am un magazin de haine pentru copii si nu stiu daca trebuie sa trec toate marfa pe ... (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)