avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA

Buna ziua,
De curand am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a mea.
Eu mergeam linistit cu motocicleta cand un taxi a schimbat banda fara a se asigura, si atunci am franat si nu am mai putut evita, lovind taxiul in bara din spate exact in numar si cazand (aveam si pasagera- noroc ca eram echipati)
eu am avut piciorul in gips 2 saptamani, acum se cerceteaza dosarul la politie.
Inca nustiu cate zile de spitalizare va da IML-ul, certificatele sunt in curs de eliberare.
Problema este ca taximetristul a declarat la asigurare amiabila, unde am fost ulterior dupa accident ca se face vinovat de neasigurare la schimbarea benzii de mers, ceea ce a si facut,.
Apoi asiguratorul ne-a trimis la politie si spital pentru ca eu eram lovit la picior si cica nu puteam face intelegerea amiabila.
La politie taximetristul a declarat altceva, nicidecum ca nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers.
O sa postez o adresa si imi cer scuze fata de moderatori , dar acolo este explicat pe larg tot evenimentul.

[ link extern ]

Mentionez ca am declaratia lui mincinoasa pe acel tipizat care este semnat de el si este inregistrat la asiguratorul RCA, si declaratia martorului pasagera motocicletei care imi sustine declaratia mea si descrie practic adevarul cum s-a produs accidentul.
Ce sanse sunt sa nu-l scoata vinovat pe taximetrist si cum sa procedez cu recuperarea danunelor, am cheltuit 1000 roni cu spitale iml etc, echipament distrus inca vreo 1200 ron, iar la motocicleta am dauna de 800 de euro.
Trebuie neaparat sa am peste 10 zile ? ca sa imi pot recupera daunele produse in urma accidentului , precum si daune morale pentru ca am stat in gips 2 saptamani cu piciorul...?
Nustiu in cat timp se solutioneaza cercetarea dosarului de la politie, pentru ca daca trec 2 luni nu mai pot depune plangere penala...
banuiesc ca toate daunele sunt suportate de catre Rca-ul vinovatului, Dar daca ne scoate culpa comuna? eu mai primesc banii cheltuiti + daunele aferente?
Rog frumos daca ma poate ajuta cineva cum ar trebui sa procedez mai departe?

Multumesc anticipat si sper sa se inteleaga in mare ce am vrut sa exprim aici!
CE MA SFATUITI SA FAC?!
totusi nu as dori procese pe termen lung...cum pot solutiona cel mai simplu aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
CRAZYMOUSE, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRAZYMOUSE , utilizator 22:35, 21 Aprilie 2011
Dvs , oricum trebuie sa va constituiti parte civila si sa solicitati si daune morale.
Este posibil sa fie vorba despre o culpa comuna in viziunea politistului si cam aceasta ar rezulta , situatie in care trebuie sa se efectueze o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului , prin care expertul trebuie sa stabileasca conditiile in care acesta s-a produs , situatie in care ar rezulta si eventuale vinovatii.
Pana la efectuarea lucrarii nu se va cunoaste sigur culpa.
In aceasta situatie , este recomandabila angajarea unui expert-parte pentru a va sustine apararile din punct de vedere tehnic si un avocat pentru a va acorda asistenta juridica.
Prtocesul verbal de constatare nu mai poate fi contestat decat prin probele care vor fi administrate in faza de urmarire penala si in fata instantei.
El se gaseste in dosarul de urmarire penala.
Astazi ma duc sa depun plangere penala,
Rugamintea mea este daca imi puteti spune unde gasesc un exemplu,
sa incerc sa precizez si articolele rutiere pe care le-am enumerat mai sus si pe care le-a incalcat taximetristul?
Cum aflu cate zile de spitalizare am pe certificatul IML pe care l-am facut dar este in curs de emitere, am inteles ca pe acela vine si il ridica direct un politist!
Sa ma duc astazi la asiguratorul respectivului ca sa fac dosarul de daune?, desi nustiu daca o sa faca ceva pana nu o sa aibe raspunsul politistului...
Mentionez ca acea clienta care era in taxi mi-a dat dreptate, dar mi-a spus ca ea vorbea la telefon si nu a auzit decat lovitura din spate inainte de a opri masina.
Sa incerc sa o conving sa dea declaratie, desi mi-a spus ca ea stie ca nu e vina mea, dar nu vrea sa se implice....etc.?
Cu cat m-ar ajuta declaratia dumneaei? sau mai mult m-ar dezavantaja daca declara ca decat a auzit lovitura din spate....
daca pe dovade cu drept de circulatie imi apare art51 si111/4 inseamna ca ei defapt ma cerceteaza pe mine cand defapt al trebuii sa-l cerceteze pe celalalt pentru neasigurare la schimbarea benzii de mers....
Am dreptul de a solicita anexa2 sau copie de pe PV tinand cont ca eu nu am luat la cunostinta de intocmirea acestuia, doar mi s-a dat dovada de circulatie cu drept de 15 zile, dar nu m-a pus sa semnez nici un PV.
Cum procedez ca sa pot deshide dosarul de dauna la asigurator, sau nu-l pot sa pana nu se da o rezolutie asupra dosarului care este inca in curs de cercetare la parchet.?
As fi vrut o copie de pe PV pentru ca tot o sa fac cerere pentru prelungire dovada cu drept de circulatie.
Va multumesc!

Astept cu nerabdare sa se dea o rezolutie asupra dosarului, pentru a se incheia si pentru a-mi putea repara motocicleta.
Ciudat este ca pe dovada mea apare art 51 si 111/4 , adica cu alte cuvinte astia ma cerceteaa pe mine ca l-am lovit din spate,inloc sa-l cerceteze pe el pentru neasigurare la schimbarea benzii,tare sunt curios daca il cerceteaza si pe el pentru ceva.

Eu nu am luat la cunostinta de PV si anexa 2, pentru a vedea ce a cosntat politistul care a facut masuratorile pe acolo si a intocmit PV.

Eu sper sa se solutioneze cum trebuie pentru ca legal eu trebuia sa iau la cunostinta de PV intocmit, era normal sa apara si semnatura mea pe el.
Plus ca s-a favorizat una din parti, deoarece la masuratori, reconstituire a participat doar una din cele 2 parti, adica celalalt sofer.
Plus ca expertiza de la fata locului e fix frectie cu apa rece deoarece accidentul s-a produs la ora 12:00, iar politia a facut masuratorile la ora 20:00 exact 8 ore diferenta!
Plus ca mai sunt cateva magarii de care ma pot lega si ataca in instanta, dar momentan astept rezolutia in cazul acestui accident si sper sa se ia o decizie corecta.

Alte discuții în legătură

Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)