avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate divorta fara a face si partajul bunurilor,in conditiile in care exista bunuri comune si un minor rezultate din casatorie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 12:16, 20 Aprilie 2011
partajul il puteti face oricand dupa divort.
divortati in instanta prin acord daca v-ati inteles in toate privintele
Puteti apela si la procedura medierii in conditiile legii 192/2006, adica puteti solutiona divortul si prin mediere, apeland la un mediator autorizat. Totodata, daca nu doriti a face partajul bunurilor comune doar din motive financiare, adica nu aveti bani sa platiti in instanta taxa de 3% asupra bunurilor partajabile, acest lucru se poate rezolva tot prin mediere, ajungand la un Acord cu sotul in privinta modului cum doriti sa impartiti bunurile. Exista procedura informarii gratuite, in conformitate cu legea, pe care o poate face orice mediator, care va explica modul in care se vor solutiona problemele.
La fel ca si colegul Cristea Marina va recomand divortul prin mediere. Este rapida,economica, fara stres ........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters205062 ContSters205062 va rog sa ma lamuriti intr-o plema de bunuri comune. am terminat divortul si urmeaza partajul de comun acord dar se pare ca nu este asa.ce avem de impartit ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)