avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plati asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plati asociatie proprietari

Buna ziua,am si eu o intrebare.Ce trebuie platit in fiecare luna la un apartament de 2 camere cu apa contorizata prin apometre,lumina si gazul suspendate temporar,deoarece proprietarii sant plecati in Spania.Deci,daca nu locuieste nici o persoana in acel apartament,ce cheltuieli trebuie platite obligatoriu lunar?(pt ca au aparut niste sume aberante pe care nu le pot combate,doar daca sant informata.)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:41, 20 Aprilie 2011
Se achita cota parte intretinere parti comune,salarii presedinte,administrator,
cenzor,ingrijitoare,curent parti comune,lift
In temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007
Proprietarul are dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si are acces la cerere,la orice document al acesteia

d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Inafara de evacuare gunoi si curent electric,care se impart pe persoane,toate celelalte cheltuieli se impart pe cota parte indiviza (salarii,reparatii,caldura la spatiile comune,ascensorul,fond rulment,fond reparatii etc).Mai aveti de platit si caldura degajata de tevile care trec prin apartament.
La un apartament in care nu se locuieste se plateste:
- salarii, cheltuieli administrative (maturi, becuri, hartie etc)
- lucrari de intretinere si reparatii ale condominiului (partile comune)
- pierderi de apa;
- caldura necontorizata sau partea comuna daca caldura este contorizata;
- ascensor;
- fond de rulment (suplimentarea) - daca e cazul;
- fond de reparatii - daca e cazul

Nu se plateste electricitatea, gazele si gunoiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la intretinere mirela_blue mirela_blue socrul meu e decedat din luna februarie 2008.in apartamentul unde locuia din bacau nu locuieste nimeni de atunci.eu si sotul locuim in galati.este corect ca la ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari. cheltuieli intretinere Wuwwus Wuwwus Va rog sa-mi spuneti cum sunt repartizate cheltuielile de intretinere pe care trebuie sa le achite un proprietar, care nu a locuit in apartament in luna ... (vezi toată discuția)
Din ce fonduri se platesc becurile cumparate intr-un bloc? sward sward Buna ziua, am cumparat in urma cu doi ani cinci apartamente intr-un bloc nou. In aceste apartamente nu locuieste nimeni. La plata intretinerii, mi-au venit ... (vezi toată discuția)