avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli la intretinere

socrul meu e decedat din luna februarie 2008.in apartamentul unde locuia din bacau nu locuieste nimeni de atunci.eu si sotul locuim in galati.este corect ca la intretinere sa se treaca cheltuieli pt intretinere lift?ce cheltuieli comune trebuie platite conform legii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:50, 26 Noiembrie 2009
Conform HG. 1588/2007 Norme de aplicare a Legii 230/2007 cu functionarea asociatiilor de proprietari cheltuielile se impart astfel (ma refer la situatia Dv):

- cheltuieli pe numar de persoane (deci in cazul Dv. sunteti scutiti) - gunoi, gaze, energie electrica, apa calda, apa rece;

- cheltuieli pe cota-parte indiviza (suprafata) salarii, cheltuieli administrative, ascensor, lucrari de intretinere si reparatii la partile comune, caldura (daca nu este contorizata), eventual pierderi de apa (daca in asociatie s-a hotarat o astfel de impartire a acestora);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati asociatie proprietari carmenme carmenme Buna ziua,am si eu o intrebare.Ce trebuie platit in fiecare luna la un apartament de 2 camere cu apa contorizata prin apometre,lumina si gazul suspendate ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)