avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani ANRP

Dupa ce X a porimit decizia Autoritatii Nationale ptr Restituirea Proprietatilor, a optat pentru despagubiri banesti.

In lege este scris ca sumele de bani vor fi achitate in 15 zile de cand vor fi disponibile.

Ideea este ca X a facut o cerere prin care solicita sa fie "bagat" in prima transa de persoane care vor primi banii - motivat de faptul ca este batran si are probleme de sanatate. (in lege exista aceasta posibilitate)

ANRP raspunde ca nu poate analzia cererea decat dupa ce primeste bani ptr despagubiri.

Acest raspuns constituie de fapt un refuz (se incearca inducerea in eroare a despagubitului). De ce ? Ptr. ca despagubitul nu a cerut sa i se dea banii acum ci doar sa i se accepte cererea de a fi trecut pe lista persoanelor care vor primi primele despagubiri banesti atunci cand vor veni fonduri.

Mi-e greu sa cred ca atunci cand vin fondurile, tocmai atunci ANRP se grabeste sa analizeze cererile de acest gem. Ele trebuie analizate inainte.

Dpdv al procedurii:

Se aplica legea 554 a contenciosului, corect ?

X va ataca raspunsul in 30 de zile cu plg prealabila.

Apoi va da in judecata ANRP - Dir de plati la Curtea de apel (ptr. ca autorit centrala) si va solicita:

1. sa oblige ANRP sa-l treaca pe X in prima "transa" de persoane care vor obtine desp banesti.

Corect ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:12, 26 Iunie 2008
Corect !:D
Vad ca va pricepeti. De ce mai aveti nevoie de sfaturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 290/2003 - prima transa de bani nu a fost virata in cont, ce fac? tumy tumy Buna ziua si multumesc celor care pot sa-mi raspunda la intrebarea :Ce fac daca prima transa de bani de 40%(pe Legea 290/2003) nu a fost virata in cont de ... (vezi toată discuția)