avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 290/2003 - prima transa de bani nu a fost ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 290/2003 - prima transa de bani nu a fost virata in cont, ce fac?

Buna ziua si multumesc celor care pot sa-mi raspunda la intrebarea :Ce fac daca prima transa de bani de 40%(pe Legea 290/2003) nu a fost virata in cont de catre ANRP??? si termenul de un an este depasit! Pot sa dau ANRP in judecata? sau trebuie sa astept sa treaca si cel de-al doilea an pentru diferenta de 60% si de abia dupa implinirea celor 2 ani pot sa actionez????:stunned:
Conform dispozitiilor legale cuprinse in art 10 alin.2, despagubirile sau compensatiile banesti vor fi acordate in termen de un an, de la comunicarea hot.comisiei judetene ori a Mun Bucuresti.....plata lor se va face in rate in maximum 2 ani in functie de disponibilitatile banesti.
Asadar nu asteptati ca termenul de 2 ani sa fie depasit, ci in consecinta formulati o adresa ( cerere) prin care solicitati plata sumei ce vi se cuvine. In mod legal trebuia ca suma sa va fie restituita in acest termen de un an. Ca exceptie se poate acorda in termen maxim de 2 ani.Dupa acest termen de 2 ani incepe sa curga pentru dvs prescriptia dreptului material la actiune, avand ca obiect obligarea acestei entitati la restituirea sumei . In mod firesc ar trebui sa primiti de la aceasta entitate un raspuns in care se va mentiona motivul pentru care nu ati fost despagubit pana la acest moment. Inregistrati aceasta cerere prezentandu-va la sediul institutiei in mod personal, sau expediati cererea prin posta cu confirmare de primire.

Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 kodamanea kodamanea Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la legea 290/2003 din luna mai 2009 . Pana la aceasta data nu am primit nici un raspuns si nici un ban ... (vezi toată discuția)
Despagubiri- legea 290/2003 claudiad claudiad Buna ziua, Printr-o hotarare a Comisiei Judetene pt aplicarea legii 290/2003 mi-au fost acordate despagubiri pentru bunuri avute in proprietate in Bucovina, ... (vezi toată discuția)