avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Buna ziua,
Am si eu o problema.Am o garsoniera si vreau sa o vand,dar in contract eu sunt proprietarul nudului imobil,iar mama are dreptul de uzufruct viager.Ea este plecata din tara si vrea sa imi trimita o procura ceva sa pot vinde eu dar nu stim cum trebuie sa fie formulata pentru a nu avea probleme la vanzare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florineftimie , utilizator 11:20, 20 Aprilie 2011
Daca vreti sa instrainat ceea ce aveti (nuda proprietate), nu aveti nevoie de acordul nimanui. Daca, in schimb, cumparatorul vrea intregul drept de proprietate, uzufructuarul trebuie sa renunte la uzufruct. Prin renuntare, deveniti proprietar deplin (uzufructul se stinge prin renuntarea uzufructuarului), astfel incat puteti vinde fara oprelisti.
Multumesc pentru raspuns,dar m-ar interesa ce ar trebui sa-mi trimita mama si ce ar trebui sa scrie pentru a deveni eu proprietar deplin sa pot vinde "curat",fara uzufruct.
O declaratie de renuntare la uzufruct, data in fata unui notar public sau la ambasada Romaniei din statul in care se afla.
Mii de multumiri.Sper sa reusim din prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct sorin254 sorin254 Buna ziua , problema este in felul urmator , avema impreuna cu mama o garsoniera care era scrisa pe numele meu si am vanduto , mai departe am luat un ... (vezi toată discuția)