avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

se poate accepta un uzufruct asupra creatiilor intelectuale?
Cel mai recent răspuns: aspirant , utilizator 12:50, 20 Aprilie 2011
va rog sa explicati ce intelegeti prin espresia" se poate accepta". Ca principiu poate exista un drept de uzufruct asupra unor asemenea creatii.
vreau sa stiu daca exista aceasta posibilitate, daca legea permite. din cate am citit in doctrina nu se prea pune accent iar practica nu stiu daca s-a confruntat cu o astfel de situatie. m-ati putea ajuta cu un exemplu? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi uzufructuari - o singura renuntare in favoarea nuzilor proprietari andreea n. andreea n. Buna seara. Intrebarea mea este legata de modul in care se imparte si se desfasoara uzufructul in momentul in care unul din cei doi uzufructuari renunta la ... (vezi toată discuția)
Curatela persoana adulta nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)
Drept de veto in ag si cd (in legislatia noastra) ionutanton777ro ionutanton777ro Exista vreo modalitate de a acorda drept de veto unei anumite persoane la votarea in AG si Consiliul Director al asociatiei romane ? Sa spunem ca respectiva ... (vezi toată discuția)