avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca vs. Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca vs. Act aditional

In anul 2007 am fost angajat ca desenator tehnic la o firma de proiectare in constructii.
In anul 2009 am absolvit facultatea de constructii, incadrandu-ma ca si inginer din acea data, schimband salariul si norma de lucru pe care o aveam la o norma intrega, printr-un act aditional la contractul de munca. Toate bune si frumoase pana zilele trecute cand am primit cartea de munca. Am observat ca de la data incheieri actului aditional si pana in prezent sa modificat norma de lucru si salariul dar nu si incadrarea. Gresala a fost facuta de juristul firmei care nu a specificat in acel act ca se modifica si incadrare si tot o data si gresala mea ca nu am luat la cunostinta cu adevarat tot ce sa scris in acel act crezand ca este suficient predarea unei copii dupa diploma de absolvire a facultatii. Am fost la ITM si mi sa spus ca nu se poate face un act care sa modifice incadrarea de la acea data pana in prezent si ca perioada aceasta este pierduta.
Intrebarea mea este ce este de facut si ce solutii mai am sa salvez aceasta perioada? Specific ca am discutat cu angajatorul si este de acord cu orice solutie care este in favoarea mea. Tot cu el am cazut de acord sa-mi elibereze o adeverinta prin care sa fie adeverit ca am lucrat cu functia de inginer in aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 21 Aprilie 2011
Cred ca se poate rezolva cu o corectie, atat a actului aditional cat si a inregistrarii in Revisal.
irina34 a scris:

Cred ca se poate rezolva cu o corectie, atat a actului aditional cat si a inregistrarii in Revisal.

In anul 2009 actele aditionale se inregistrau la itm, atata timp cat nu este vizat de ITM, cum sa faca corectie in Revisal?

Adeverinta cred ca este cea mai buna alegere, dupa parerea mea.
Daca angajatorul a avut aprobare pentru a pastra si completa carnetele de munca atunci actul aditional nu trebuia inregistrat la ITM. Am omis sa specific acest lucru.
irina34 a scris:

Daca angajatorul a avut aprobare pentru a pastra si completa carnetele de munca atunci actul aditional nu trebuia inregistrat la ITM. Am omis sa specific acest lucru.

Chiar asa? ... si apoi certificarea in baza carui act se facea de catre inspectorul ITM cand se inceta raportul de munca?
irina34 a scris:

Din anul 2010 (nu mai stiu exact luna, cred ca iunie) actele aditionale nu s-au mai inregistrat la ITM de catre firmele care aveau aprobare.

Alte discuții în legătură

Completare carnet munca - timp partial ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, As dori sa intreb pe cineva care are in sarcina completarea carnetelor de munca, cum se completeaza un carent pentru un angajat care trece de la ... (vezi toată discuția)
Act aditional Katalynna Katalynna Buna ziua, As vrea sa stiu daca este adevarat ca pe actele aditionale privind marirea nu se mai aplica stampila ITM, pt ca am primit un astfel de act si mi ... (vezi toată discuția)
Modficicarea contractului de munca maria60 maria60 Suntem instituţie cu autofinanţare,profil agricol - cartare pedologică şi agrochimică a terenurilor agricole. Unul dintre angajaţi doreşte ... (vezi toată discuția)