avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este adevarat ca pe actele aditionale privind marirea nu se mai aplica stampila ITM, pt ca am primit un astfel de act si mi s-a spus cum ca s-a adoptat o lege, anul acesta, care prevede faptul ca doar contractele de munca vor fi trimise catre ITM.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Ionita , Consilier juridic 12:46, 3 Noiembrie 2009
De ce nu ati solicitat sa vi se dea exact textul de lege care prevede acest lucru?
B-)
Orice act aditional atasat c.i.m.-ului trebuie inregistrat la ITM
Cine a spus ca e necesara stamipa ITM-ului? Modifica elemente din contract!!
Am discutat cu cei de la HR si le-am solicitat acel articol din lege si mi s-a spus ca momentan nu mi se poate oferi, dar mi-au mai zis un lucru, cum ca mai nou se creaza o lista cu cei care beneficiaza de mariri si pe aceea isi aplica ITM stampila. Am incercat sa ma interesez la prietenii care studiaza dreptul si mi-au spus ca nu au auzit de o astfel de lege.
Am mai primi doua astfel de acte si pe fiecare exista stampila.
Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute in contractul individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract,cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Alte discuții în legătură

Acte aditionale neinregistrate la itm iu8lia3 iu8lia3 Buna seara Va supun atentiei urmatoarea situatie, cu rugamintea de a-mi spune daca este legal ceea ce se intampla sau daca este cazul sa-mi fac griji. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Viza itm pe actele aditionale la contractul individual de munca iozefinap iozefinap Buna ziua , Societatea la care lucrez are aprobare de la ITM pentru efectuarea la sediul angajatorului a operatiunilor de pastrare si completare a carnetelor ... (vezi toată discuția)
Act aditional, lege modificata avo1 avo1 buna ziua, va rog sa imi spuneti ce nr are legea modif 130/1999, m-ar interesa art. care permite societatilor sa nu mai vizeze actele aditionale la ITM in ... (vezi toată discuția)