Pentru obtinerea indemnizatiei de somaj intr-o tara UE unde domiciliez cu sotul meu, mi s-a solicitat prezentarea formularului E101. Am citit pe forum ca acesta este „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ ce dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate etc. Si se obtine de catre angajator in urma intocmirii unui dosar. Referindu-se la lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate.
Ceea ce nu este cazul meu, neavand relatii contractuale de munca in Ro.
Intrebarea este daca pot obtine totusi acest formular in acest caz particular.
Cred ca este vorba despre:
- formularul E301 - Atestat privind perioadele ce trebuie luate in considerare pentru acordarea prestatiilor de somaj.
- formularul E302 certifică membrii familiei lucrătorului salariat aflat în situaţie de şomaj, care sînt luaţi în consideraţie pentru calculul sumelor de bani pe care le va primi şomerul.
- formularul E 303 atestă menţinerea dreptului la indemnizaţie de şomaj şi permite şomerului, care primeşte indemnizaţie de şomaj într‑un stat membru, la menţinerea dreptului într‑un alt stat membru.
Cele 3 tipuri de formulare, respectiv E301, E302, E303, se completează şi eliberează la solicitarea persoanelor interesate de către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.
Formular e301
babaangi
Va rog foarte mult sa-mi spuneti de unde pot sa iau formularul E301, pentru a atesta ca nu am muncit nici o zi, in Romania, in anul 2009. Trebuie tradus si ... (vezi toată discuția)