avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea zilierilor - interpretare art 4 - (5)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea zilierilor - interpretare art 4 - (5)

Speta este urmatoarea: administrez o firma de curatenie. Se intampla sa mi se solicite o oferta de curatenie, lucrare pt care am nevoie, spre exemplu, de 1-4 oameni pt o perioada de 1-3 zile. In cazul in care oferta este acceptata, beneficiarul imi spune: "vreau sa incepi de maine".
Este limpede ca in acest caz nu pot intocmi CIM, pt ca nu am timpul fizic necesar pt inregistrarea acestuia in REVISAL, pt efectuarea instructajului SSM, a controlului de medicina muncii. Si apoi cum ar "suna" intocmirea unui CIM cu perioada determinata de 1 - 2 zile? Daca treaba asta se intampla de 2-4 ori pe luna am mai mult de lucru cu intocmirea actelor de angajare/incetare CIM...
M-am gandit ca Legea Zilierilor ma scoate din impas, ramanand in legalitate. INSA, la art. 4 - (5) scrie asa: "beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert."
Cum lucrarile mele au ca beneficiar final un tert, inteleg bine ca nu pot angaja zilieri in acest caz? Pot sa dau alta interpretare articolului de mai sus, astfel incat sa pot angaja zilieri?
In caz contrar ce alternative legale imi raman pt prestarea de servicii unde am nevoie de munca temporara, necalificata?
Mentinez ca am si angajati permanenti care insa sunt distribuiti pe locatii unde am contracte de curatenie zilnica.
Multumesc celor care vor incerca sa dea un raspuns pertinent.
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 22:08, 23 Aprilie 2011
Este cam greu de dat o alta interpretare a textului de lege ... poate doar sa incheiati contracte de prestari servicii cu acele persoane.
=D> vai de mama noastra si de totii lingaii acestui guvern. Pun o intrebare. Daca cel pe care il iau zilier il platesc cu sunca si oua eu ce dau la stat? unde duc sunca si oul, pentru ca nu am bani sa-l platesc , s-au fac schimb de serviciim, unde ma duc sa fac servicii la stat, probabil vrea tov. Boc sa ma duc la el acasa sa-i prestez munci, o aberatie de lege si o aberatie de popor bineinteles lingaii acestui guvern
eu va recomand ca ei sa se autorizeze cu cod caen 9700 curatenie la domiciliu si pentru firme din pacate trebuie sa i angajati daca este activitate repetitiva , nu e nprmal ca sa desfasutrati o activitate fara personal permanent si sa oferiti calitate permanenta, din pacate piata nu ne permite sa ne dezvoltam constant nu sunt banii si atunci scartaim. ca tocul de la usa avem ulei ungem nu avem scart, scart.

Buna ziua
Inainte cu multa vreme,in constructii se putea lucra cu zilieri,dupa legea asta,nu se poate,desi nu intodeauna o firma de constructii,are nevoie de acelasi numar de angajati,totul e in functie de lucrari.
Se pot face contracte de prestari servicii in cazul firmelor de constructii???
contracte de prestari servicii cu persoane care NU sunt pfa, inseamna contacte / conventii civile. este o solutie, care are urmatoarele dezavantaje:
-cheltuieli mai mari - respectiv toate contributiile corespunzatoare veniturilor asimilate ca venituri profesionale
-reticenta din partea lucratorilor pt ca obligatia lor este de a plati contributia la sanatate, si nu ma refer la valoarea acesteia cat mai ales ca-i pun pe drumuri, cine a stat la coada la casa de sanatate stie ce-i aia; a doua oara nu-l mai prind la lucru;
-am cautat si pe net si am platit si consultanta juridica la o firma specializata, nu am reusit sa ma edific unde si cand trebuie inregistrate contractele civile - consultanta juridica spunea ca la itm - itm-ul nu are nici o treaba cu contractele civile.

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Locul prestatiei in cazul zilierilor mnicolro mnicolro Buna ziua, Detin angajati permanenti pe firma si a trebuit sa angajez in plus, zilieri pentru efectuarea unor lucrari ocazionale ,pentru care nu aveam ... (vezi toată discuția)